Medvedia polievka so špargľou

alicina - fotkaalicina, 13. apríla 2012
Medvedia polievka so špargľou
Foto: alicina

Medvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi, zabraňujú, aby vznikali usadeniny v cievach a Zobraziť celý popisMedvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi, zabraňujú, aby vznikali usadeniny v cievach a neutralizujú rôzne jedy nachádzajúce sa v tele organizmu. Tieto látky pôsobia tiež proti agregácii krvných doštičiek - trombocytov v cievach.

5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
2 ks
1 ks
  (maggi)
1 l
1 l
1 dcl




Postup

  1. 1

    Zeleninu očistíme, pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť do vývaru zmiešaného s vodu. Pre chuť pridáme ligurček prípadne bobkový list. Mierne prisolíme.

  2. 2

    Keď zelenina zmäkne, čo je asi za 15 minút, pridáme poriadne umytý a na drobno nasekaný medvedí cesnak. Množstvo volíme podľa chuti, ale nebojme sa použiť aj viac, pretože varením stráca svoju silu i objem. Už len kratúčko povaríme, aby sme nezničili cenné látky obsiahnuté v medveďom cesnaku.

  3. 3

    Nakoniec pridáme mlieko prípadne troška smotany na zjemnenie a dohladka vymixujeme. DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

turistka
@Alicina , dobrý nápad, tento recept nerobím a tiež dobre, že je dnes v ponuke. Polievku dnes uvarím, medvedieho cesnaku mám nazbieraného dosť.
turistka
@Alicina , hneď ako som dopísala, začala som pripravovať polievku, nemala som "maggi" tak som dala bobkový list. Polievka je uvarená a nečakala som na obed a už je vo mne. Je naozaj dobrá. dala som mlieko-smotanu doma nemá, tak som prihodila lyžicu masla. Pradpokladám, že si ju navarím aj hocikedy.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia