Foto: alicina
Medvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi, zabraňujú, aby vznikali usadeniny v cievach a Zobraziť celý popisMedvedí cesnak je liečivá rastlina, ktorá obsahuje sírne zlúčeniny. Tie znižujú koncentráciu cholesterolu a tukov v krvi, zabraňujú, aby vznikali usadeniny v cievach a neutralizujú rôzne jedy nachádzajúce sa v tele organizmu. Tieto látky pôsobia tiež proti agregácii krvných doštičiek - trombocytov v cievach.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zeleninu očistíme, pokrájame na väčšie kúsky a dáme variť do vývaru zmiešaného s vodu. Pre chuť pridáme ligurček prípadne bobkový list. Mierne prisolíme.
- 2
Keď zelenina zmäkne, čo je asi za 15 minút, pridáme poriadne umytý a na drobno nasekaný medvedí cesnak. Množstvo volíme podľa chuti, ale nebojme sa použiť aj viac, pretože varením stráca svoju silu i objem. Už len kratúčko povaríme, aby sme nezničili cenné látky obsiahnuté v medveďom cesnaku.
- 3
Nakoniec pridáme mlieko prípadne troška smotany na zjemnenie a dohladka vymixujeme. DOBRÚ CHUŤ!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu