Kávové koláče
Kávové koláče

Kávové uzlíky

skatulka - fotkaskatulka, 22. mája 2019
Kávové uzlíky
Foto: skatulka

Kysnuté cesto možno s trochu netradičnou príchuťou. S použitím trstinového cukru plnka ešte trochu skaramelizovala a boli jemne chrumkavé.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1/2 bal.
2 dl
1/2 dl
50 g
Plnka:
 (alebo Inka)




Postup

  1. 1

    Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.

  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme do obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom a posypeme trstinovým cukrom a instantnou kávou alebo Inkou.

  3. 3

    Obdĺžnik preložíme na polovicu a krájame na pásiky.

    Kávové uzlíky - obrázok 3
  4. 4

    Pásik potom zoberieme a stočíme do uzlíka a necháme na plechu ešte podkysnúť.

    Kávové uzlíky - obrázok 4
  5. 5

    Potrieme olejom a pečieme na 180 °C asi 20 minút.

Diskusia k receptu

haji
Pár uzlíků bych s radostí ochutnala, pěkný receptík aj fota!
slavnicanka
V Dámskom klube to robila dcéra I.Malachovskej-Kristínka len ona to motala na prste,a dávala do maffinových košíčkov.Vyzeralo to dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia