Foto: skatulka
Kysnuté cesto možno s trochu netradičnou príchuťou. S použitím trstinového cukru plnka ešte trochu skaramelizovala a boli jemne chrumkavé.
60 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z mlieka, droždia a štipky cukru si pripravíme kvások. Zmiešame s ostatnými surovinami a vypracujeme cesto, ktoré necháme pol hodinku podkysnúť.
- 2
Cesto si rozvaľkáme do obdĺžnika, potrieme roztopeným maslom a posypeme trstinovým cukrom a instantnou kávou alebo Inkou.
- 3
Obdĺžnik preložíme na polovicu a krájame na pásiky.
- 4
Pásik potom zoberieme a stočíme do uzlíka a necháme na plechu ešte podkysnúť.
- 5
Potrieme olejom a pečieme na 180 °C asi 20 minút.
Tiež koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu