Špenátová pizza zo špaldovej múky

vikulqa - fotkavikulqa, 8. novembra 2014
Špenátová pizza zo špaldovej múky
Foto: vikulqa

Túto pizzu som si robila keď som držala 90-dňovú diétu :)

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
2 hrnčeky
2 PL
1/2 ČL
podľa chuti
200 ml
1/2 kocky
Ostatné:
1 bal.
podľa chuti
podľa chuti
5 strúčikov
2 PL (alebo pretlak)
2 - 3 ks
2 bal.
1 ks
5 PL
1 bal.




Postup

  1. 1

    Cesto: Vo vode rozpustíme droždie, necháme ho cca 10 min. napučať a pridáme všetky ostatné suroviny. Poriadne vymiesime aby nám vzniklo nelepivé cesto. Necháme ho kysnúť asi polhodiny. ( Keď som sa ponáhľala, nenechala so ho kysnúť a nejaký veľký rozdiel tam nebol ) Plech potrieme olivovým olejom a dáme na neho rozvaľkané cesto. Cesto potrieme jemnou vrstvou kečupu alebo paradajkového pretlaku.

  2. 2

    Mrazený špenát si rozpustíme v hrnci, pridáme soľ, mleté čierne korenie a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a zmes dáme na cesto. A ukladáme : nakrájané paradajky na tenké plátky, plátky cibuľky, plátky mozzarelly, strúhaný syr, olivy. Posypeme oregánom a môžme pridať aj slnečnicové semiačka, len na tejto foto som ich nemala k dispozícii ale inak ich dávam stále. Na tejto pizzy som zakrútila okraje do vnútra lebo som ju robila v okrúhlej forme, obyčajne ju robím na plechu :P Buď sa to dá nazvať pizzou alebo špenátovým koláčom, nazvite si to ako chcete :)

  3. 3

    Šupneme do rúry na 30 min. a 180 stupňov. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia