Foto: vikulqa
Túto pizzu som si robila keď som držala 90-dňovú diétu :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky |
|
2 PL |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
200 ml |
|
1/2 kocky |
|
Ostatné: | |
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
5 strúčikov |
|
2 PL (alebo pretlak) |
|
2 - 3 ks |
|
2 bal. |
|
1 ks |
|
5 PL |
|
1 bal. |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vo vode rozpustíme droždie, necháme ho cca 10 min. napučať a pridáme všetky ostatné suroviny. Poriadne vymiesime aby nám vzniklo nelepivé cesto. Necháme ho kysnúť asi polhodiny. ( Keď som sa ponáhľala, nenechala so ho kysnúť a nejaký veľký rozdiel tam nebol ) Plech potrieme olivovým olejom a dáme na neho rozvaľkané cesto. Cesto potrieme jemnou vrstvou kečupu alebo paradajkového pretlaku.
- 2
Mrazený špenát si rozpustíme v hrnci, pridáme soľ, mleté čierne korenie a pretlačený cesnak. Necháme prevrieť a zmes dáme na cesto. A ukladáme : nakrájané paradajky na tenké plátky, plátky cibuľky, plátky mozzarelly, strúhaný syr, olivy. Posypeme oregánom a môžme pridať aj slnečnicové semiačka, len na tejto foto som ich nemala k dispozícii ale inak ich dávam stále. Na tejto pizzy som zakrútila okraje do vnútra lebo som ju robila v okrúhlej forme, obyčajne ju robím na plechu :P Buď sa to dá nazvať pizzou alebo špenátovým koláčom, nazvite si to ako chcete :)
- 3
Šupneme do rúry na 30 min. a 180 stupňov. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu