Špagety ala Diablo

lauravampyre - fotkalauravampyre, 17. januára 2013

Extra pálivé špagety.

3
porcie
13 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
1 balík
3 - 4
5 strúčikov
7 ks (alebo paradajkový pretlak)
 kvalitný




Postup

  1. 1

    A ak sa pýtate že či naozaj mám iba 9rokov a o 27 dní 10 tak áno viem že som na to mladá ale robím to pretože ma to baví! Dáme zohriať vodu na špagety.Do druhého hrnca pridáme kvalitný olivový olej Pozor! Ešte nesmiete dať zohrievať! Zoberieme všetkých 5 strúžkou cesnaku a nakrájame na hrubšie kúsky (lebo by sa to mohlo na oleji spáliť)

  2. 2

    Zoberieme sušené čili, zoberieme nožík L alebo vykrajovač a jemne prerežeme všetky chili.Všetky kôstky vyberieme a dáme do samostatnej misky. Kôrku alebo šupku chili dáme do hrnca.Pridáme paradajkový pretlak alebo iba paradajky.Vtedy pridáme bazalku,čierne korenie,soľ,cukor podľa potreby a chuti.Nakoniec dáme 10 kostičiek čili. Zvyšné čili dáme do jedného sáčku ku bazalke, z kladivkom na mäso rozdrvíme a nakoniec pridáme do hrnca.

  3. 3

    Ak už vám voda vrie dajte do nej celý balík špagiet.Zamiešame aby sa nelepili.Nakoniec dáme špagety do dierkovanej misky aby odtiekly.Neskôr dáme špagety do omáčky.No dáme to do chladničky na 30min. a potom vyberieme ohrejeme, a môžeme servírovať !

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Načo tá chladnička? Rád sa nechám poučiť. Inak to nemá chybu. Že si mladá - za to sa neospravedlňuj. Skúsenosti v kuchyni sú dobrá vec, ale kreativita je to hlavné. No a tá s rokmi nemá nič spoločné. Prajem Ti veľa zdaru.
tiginko
no, maminka by sa teda mohla priznať, že dcérke trochu pomáha...:-)
denyany
Je fajn, ak ťa baví varenie a v tomto veku sa zvŕtaš v kuchyni. Naozaj ti chutia takéto štipľavé jedlá? No, vraj je to dobré na srdce.
mirop
super, len nechapem, preco to mame dat schledit aby sme to potom ohriali a podavali
lauravampyre
micanela: Pretože je to dietne :) mirop: pretože sušene chili a normalne chili ked sa vychladia alebo schladia chili je ešte štiplavejšia. Denyany: ano milujem ich ja vlastne už od malička som zviknuta na štipľave :D tiginko:nie robím to ulpne sama ale by som aj dala sem video ale neviem ako sa to z mobilu prenáša :) rybarkuchar: ako som už povedala potom bude mať chili oveľa pálivejšiu chuť ale samozrejme tí čo veľmi štipľave nemusia tak nech to račej zjedia čerstve
Dakujem
askadaniela
Tiginkom, podla mna jej mama nemusi pomahat nevyhnutne. Som dcera Askydaniely, mam 20, ale tiez som v kuchyni od 9-10 rokov a vela veci som uz vtedy zvladala sama :) Lauravampyre, si sikovne dievca a urcite ti to nebude na skodu, hlavne ak pojdes niekedy na intrak :D
evanaaa
Teda, @lauravampyre , (žeby vampír v tvojom veku?-:))) ), dobre si navarila, a dávaj sem ďalej tvoje recepty, máš to aj straších kamarádov, 15-r. a podobne. Unás sa tiež skoro všetko štiplaví, zaujímavé, ešte som to nepočula, že sa schladením zvýrazní chuť cholly, ale dúfam, že to horúce, či teplé nedávaš do chladničky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia