vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Uvaríme umyté zemiaky v šupke do mäkka, potom ich olúpeme a dve tretiny pokrájame na kolieska, ostatné pretlačíme a zmiešame s bryndzou a pridáme soľ nakrájanú nadrobno pažítku, mlieko alebo smotanu, pretlačený cesnak, trošku červenej mletej papriky dobre vymiešame.
- 2
pokrájané zemiaky vrstvovite ukladáme do vymasteného pekáča každú vrstvu natrieme bryndzovou zmesou položíme na vrch plátok prošuta a položíme naň špenátové listy (môžu byť aj nemusia), tento postup opakujeme na vrchu musia byť zemiaky.Celý nákyp polejeme mliekom v ktorom rozšľaháme vajce.
- 3
Nákyp upečieme do ružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu