Zemiakový nákyp s bryndzou a prošutom

bobo1 - fotkabobo1, 28. mája 2012

vymyslel som si francúzske zemiaky trochu inak lebo mám veľmi rád bryndzu a syry

4
porcie
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
30 g
150 g
2 strúčiky
1 dcl
1 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    Uvaríme umyté zemiaky v šupke do mäkka, potom ich olúpeme a dve tretiny pokrájame na kolieska, ostatné pretlačíme a zmiešame s bryndzou a pridáme soľ nakrájanú nadrobno pažítku, mlieko alebo smotanu, pretlačený cesnak, trošku červenej mletej papriky dobre vymiešame.

  2. 2

    pokrájané zemiaky vrstvovite ukladáme do vymasteného pekáča každú vrstvu natrieme bryndzovou zmesou položíme na vrch plátok prošuta a položíme naň špenátové listy (môžu byť aj nemusia), tento postup opakujeme na vrchu musia byť zemiaky.Celý nákyp polejeme mliekom v ktorom rozšľaháme vajce.

  3. 3

    Nákyp upečieme do ružova.

Diskusia k receptu

evanaaa
V ypadá to až moc dobre, páči sa mi to. Tou masťou iste vytrieš pekáč? Nie je málo tej bryndze?
pivonka
Náhodou som naďabila na tento 7-ročný recept. Všetko som mala v chladničke, tak som ho urobila a je výborný. Slaninku som mala inú, ale veľmi dobrú, pasuje tam. A dala som aj špenát.
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia