Medové kocky s lekvárom
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. marca 2015
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
35-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
50 g |
|
400 g |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
2 bal. |
|
|
|
250 g |
|
180 g |
|
(alebo džem) na cesto |
|
Ozdoba: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrievame na bod varu. Horúcu zmes vysypeme do múky a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme a upečieme zvlášť. Necháme vychladnúť.- 2
Uvaríme hustý puding s vanilkovým cukrom a tiež necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a postupne primiešavame puding.- 3
Plníme: plát – plnka – plát – džem – plát – plnka – plát. Pláty zaťažíme a dáme na 24 hodín do chladu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu