Medové kocky s lekvárom

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. marca 2015
Medové kocky s lekvárom
Foto: Robert Hüttner
8
porcií
45 minút
príprava
35-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
150 g
2 ks
2 PL
1 ČL
50 g
400 g
Plnka:
0,5 l
2 bal.
250 g
180 g
 (alebo džem) na cesto
Ozdoba:




Postup

  1. 1


    Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrievame na bod varu. Horúcu zmes vysypeme do múky a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme a upečieme zvlášť. Necháme vychladnúť.

  2. 2


    Uvaríme hustý puding s vanilkovým cukrom a tiež necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a postupne primiešavame puding.

  3. 3


    Plníme: plát – plnka – plát – džem – plát – plnka – plát. Pláty zaťažíme a dáme na 24 hodín do chladu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandľami.

Diskusia k receptu

motyka
Mne sa tiež páči, aj keď ja koláče /zákusky/ často nepečiem. To robí viac sestra a ja dodávam recepty z Varechy a potom ochutnávam.
marienka44
Aj mne sa koláčik páči. Je potrebné uvieť rozmer vyvaľkaného cesta alebo hrúbku cesta. Potom by som vyskúšala. :-)
neposed
poznam a najviac mi chuti s klasickym slivkovym lekvarom
evanaaa
Medové koláče sú dobré, dávno som ich ale jedla......len by ma zaujímalo, či len ja vidím cesto hnedé, akoby kakaové, alebo je biele? (ako tie pruhované šaty:))) ) aj pri vaľkaní, aj v hotovom reze.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia