Medové kocky s lekvárom
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. marca 2015
šéfcukrárka hotela Elizabeth v Trenčíne, 7. marca 2015

Foto: Robert Hüttner
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
35-40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 150 g |
|
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 50 g |
|
| 400 g |
|
| Plnka: | |
| 0,5 l |
|
| 2 bal. |
|
|
|
|
| 250 g |
|
| 180 g |
|
| (alebo džem) na cesto |
|
| Ozdoba: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1

Cukor, vajcia, med, sódu bikarbónu a maslo dáme do hrnca a zahrievame na bod varu. Horúcu zmes vysypeme do múky a vypracujeme hladké cesto. Rozdelíme ho na 4 časti. Každú časť rozvaľkáme a upečieme zvlášť. Necháme vychladnúť.- 2

Uvaríme hustý puding s vanilkovým cukrom a tiež necháme vychladnúť. Medzitým vymiešame maslo s cukrom a postupne primiešavame puding.- 3

Plníme: plát – plnka – plát – džem – plát – plnka – plát. Pláty zaťažíme a dáme na 24 hodín do chladu. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme mandľami.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu