Foto: brambora
Rýchla a dobrá bábovka...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 bal. |
|
1/2 hrnček |
|
2 ks celé |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
Puding: | |
1 bal. |
|
1 PL |
|
1,5 hrnček |
|
Postup
-
1
Do hrnca dáme variť 1 hrnček mlieka a lyžicu cukru. Zlatý klas si vymiešame v 1/2 hrnčeku mlieka, vlejeme do hrnca a urobíme hustý puding. Necháme ho vychladiť.
- 2
Do väčšej misy si dáme preosiatu múku, kypriaci prášok, práškový cukor, mlieko, olej, celé vajíčka a vymiešame cesto.
- 3
Cesto si rozdelíme na tri rovnaké časti. Do prvej časti si vmiešame vychladený puding. Vylejeme do pripravenej bábovkovej formy. Do druhej časti vmiešame kakao a vylejeme na prvú vrstvu. Nakoniec nalejeme poslednú časť, do ktorej už nič nedávame. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 C asi 45 minút. Treba sledovať, poprípade pichnúť špáratko a overiť si stav bábovky. :) Po vychladnutí môžme posypať práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skús dať nabudúce do tej pudingovej časti viac cesta. Mne sa vôbec neoddeľovala a to som ju dokonca vyklápala ešte teplú.