Ryžový trhanec s tvarohom a karamelizovanými marhuľami
šéfkuchár a majiteľ Restaurant 70 v Ostrove, 4. júna 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
150 g guľatá |
|
400 ml |
|
5 ks |
|
800 g jemný |
|
4 PL |
|
400 ml |
|
z 1/2 citróna |
|
2 PL |
|
5 PL |
|
2 PL |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
4 PL |
|
na posypanie |
|
Karamelizované marhule: | |
200 g |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Mlieko so 4 PL cukru a so škoricou zvaríme, pridáme ryžu a dusíme na miernom ohni domäkka. Vyberieme škoricu a pridáme hrozienka.
- 2
Vajcia oddelíme a žĺtky zmiešame s tvarohom, citrónovou kôrou, kyslou smotanou, kukuričným škrobom, vanilkovým cukrom a primiešame do uvarenej ryže.
- 3
Bielky vyšľaháme s trochou soli a lyžicou cukru na pevný sneh. Sneh jemne vmiešame do ryžovej zmesi.
- 4
Vo väčšej ohňovzdornej mise (alebo v dvoch menších) rozpustíme maslo a rozložíme ryžovú masu. Krátko necháme zapiecť a v predhriatej rúre pri 200 °C, na každej strane pečieme dozlatista (asi 10 minút). Hotový trhanec nasekáme dvoma vidličkami a podávame s karamelizovanými marhuľami a posypeme práškovým cukrom.
- 5
Karamelizované marhule: Na panvicu dáme maslo, pridáme cukor a necháme ľahko skaramelizovať. Pridáme prepolené a vykôstkované marhule, bruškami nadol, a necháme asi 5 minút karamelizovať.
Tiež trhanec:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu