Čokoládový koláčik s vanilkovou plnkou

Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 3. marca 2016
Čokoládový koláčik s vanilkovou plnkou
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
220 g
180 g kvalitná
120 g
13 g
250 g
100 ml
250 ml
250 ml
3 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Smotanu v kastróliku zahrejeme k bodu varu a pridáme podľa chuti vanilkový cukor. Odstavíme a primiešame vaječné žĺtky. Zmes nalejeme do okrúhlych foriem na čokoládové bonbóny s priemerom 2 cm. Dáme do mrazničky zamrznúť.

  2. 2

    Všetky suché ingrediencie zmiešame v jednej miske. V druhej vyšľaháme vajce, jogurt, mlieko a olej. Postupne po tretinách primiešavame suché ingrediencie do misky s vyšľahaným vajcom, jogurtom, olejom a mliekom, používame pri tom mixér, aby bolo cesto hladké.

  3. 3

    Silikónovú formu na mafi ny vymastíme maslom a naplníme do jednej tretiny cestom. Zamrznutý vanilkový krém dáme do stredu a potom zalejeme cestom do výšky 1 cm po okraj formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C 15 minút.

Diskusia k receptu

stanci11
jeeeej :D to by ma nikdy nenapadlo takto zmraziť plnku, bomba!! :)
smejkad
ale moze to byt super ,jedneho dna asi vyskusam myslim :-)
ked je v ceste smotana alebo jogurt, byva fajnove :-)
evanaaa
Tri žĺtky zamiešame do smotany, spravíme si ten krém do mrazničky, ale potom treba vajcia aj do cesta a tie v rozpise surovín nevidím, koľko? A na konci - cukor avnilkový, asi jeden balíček? Inak, páči sa mi nielen ten nezvyčajný krém ale celý recept, ukladám si ho do mufín.
redakcia
Dakujeme za upozornenie, vajce sme do surovin k receptu doplnili.
perpetula
Koláčik som robila v sobotu 3.3.16, pretože ten nápad so zmrazenou plnkou sa mi zdal skvelý. Často robím nové recepty, no teraz so bola vcelku sklamaná. Prezieravo som urobila len polovičnú dávku cesta, ale plnku som urobila z celej dávky -tento pomer bol dobrý. Cesto bolo na môj vkus veľmi hutné. Zjesť sa to síce dalo, ale už to robiť nebudem. Je mi to ľúto, lebo som si myslela,že to j top recept.
haji
@Perpetula (3.4.2016 20:16)
No, co tak tu plnku vpašovat do lávového koláčika - receptů je tu víc. Tam si myslím, že je těsto jemnější a ne taková betonová skruž.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia