Čokoládový koláčik s vanilkovou plnkou
Jakub Šouc
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 3. marca 2016
šéfkuchár hotela Dubná Skala v Žiline, 3. marca 2016
Foto: Robert Hüttner
12
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Smotanu v kastróliku zahrejeme k bodu varu a pridáme podľa chuti vanilkový cukor. Odstavíme a primiešame vaječné žĺtky. Zmes nalejeme do okrúhlych foriem na čokoládové bonbóny s priemerom 2 cm. Dáme do mrazničky zamrznúť.
- 2
Všetky suché ingrediencie zmiešame v jednej miske. V druhej vyšľaháme vajce, jogurt, mlieko a olej. Postupne po tretinách primiešavame suché ingrediencie do misky s vyšľahaným vajcom, jogurtom, olejom a mliekom, používame pri tom mixér, aby bolo cesto hladké.
- 3
Silikónovú formu na mafi ny vymastíme maslom a naplníme do jednej tretiny cestom. Zamrznutý vanilkový krém dáme do stredu a potom zalejeme cestom do výšky 1 cm po okraj formy. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 °C 15 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ked je v ceste smotana alebo jogurt, byva fajnove :-)
máš pravdu, tie vajíčka chýbajú :D to je celkom dôležitý údaj :D
Do receptu ide jedno veľké vajce. Ospravedlňujem sa za svoju chybu.
No, co tak tu plnku vpašovat do lávového koláčika - receptů je tu víc. Tam si myslím, že je těsto jemnější a ne taková betonová skruž.