Miešaný šalát s nakladanou zeleninou a bagetou
Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Suroviny
250 ml |
|
100 g |
|
1 hviezdička |
|
|
|
3 ks |
|
|
|
400 g (karfi ol, mrkva, cibuľa, malé cibuľky, zelená špargľa) |
|
Postup
-
1
Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky, aby sa dala ľahko jesť. Všetky ostatné ingrediencie uvedieme do varu a prelejeme na zeleninu.
- 2
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, uložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať.
- 3
Zmes šalátu naaranžujeme na tanier, pridáme nakladanú zeleninu, trochu morskej soli a podávame s čerstvo pečenou bagetou. Na záver môžeme posypať trochou parmezánu.
- 4
NÁŠ TIP: Šalát je najlepší zo sezónnej zeleniny - dobre chutí s karotkou, špargľou či brokolicou, ale aj s nakladanou zeleninou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu