Miešaný šalát s nakladanou zeleninou a bagetou

Bjorn Juhnke
šéfkuchár Kempinski hotela Riverpark v Bratislave, 11. novembra 2011
Miešaný šalát s nakladanou zeleninou a bagetou
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

250 ml
100 g
1 hviezdička
3 ks
400 g (karfi ol, mrkva, cibuľa, malé cibuľky, zelená špargľa)




Postup

  1. 1

    Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kúsky, aby sa dala ľahko jesť. Všetky ostatné ingrediencie uvedieme do varu a prelejeme na zeleninu.

  2. 2

    Necháme vychladnúť na izbovú teplotu, uložíme do chladničky a necháme cez noc marinovať.

  3. 3

    Zmes šalátu naaranžujeme na tanier, pridáme nakladanú zeleninu, trochu morskej soli a podávame s čerstvo pečenou bagetou. Na záver môžeme posypať trochou parmezánu.

  4. 4

    NÁŠ TIP: Šalát je najlepší zo sezónnej zeleniny - dobre chutí s karotkou, špargľou či brokolicou, ale aj s nakladanou zeleninou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia