Foto: amelie
Toto jednoduché jedlo robievam najmä v jeseni. Pestré jesenné chute aj farby:-)
Postup
-
1
Mrkvu očistíme a pokrájame na kolieska, karfiol a brokolicu rozoberieme na ružičky a jednotlivé druhy zeleniny osobitne uvaríme v pare.
-
2
Rovnako osobitne ich rozmixujeme, každý druh s 2 vajíčkami a 2 lyžicami dobrého prírodného jogurtu. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Formu na terinu alebo na cake či biskupský chlebík vystelieme fóliou na pečenie tak, aby navrchu dostatočne prečnievala.
-
3
Formu naplníme vrstvami zeleniny, každý druh osobitne. Fóliu prehneme a uzavrieme.
-
4
Dáme zapiecť asi na 30 minút do rúry predhriatej na 180°C. Upečenú terinu necháme trochu vychladnúť a vyklopíme ju na podnos.
-
5
Pokrájame na rezy. Na tanieri ozdobíme petržlenovou vňaťou. Terinku môžeme podávať ako prílohu k mäsu, ale aj ako samostatné jedlo. Brokolicu po uvarení hneď ponorte do studenej vody, aby si zachovala farbu. Ja som na to tentoraz zabudla:-(
Diskusia k receptu