Jednoduchá roláda s džemom
Žĺtky oddelíme od bielkov. K bielkom pridáme kryštálový a vanilkový cukor a vyšľaháme na tuhý sneh....
Opečená kačacina a parenicou plnený kačací krk
Nedeľný obed s kačacinou a plnenou kožou z kačacieho krku. Na plnku som použila parenicu.
Zeleninové placky
Cuketo nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme 10-15 minút odstáť, aby pustila vodu. Rovnako postupujeme...
Chia puding s malinami
Chia semienka zmiešame s jogurtom a necháme odstáť asi 20 minút. Následne primiešame aj vanilkový proteín....
Vanilkovo-banánový ricottový puding
Pridala som ricottu, ktorá má jemnú chuť takže ju ani nebudete v pudingu cítiť, zato...
Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...
Zapekané Mňam
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme. Karfiol a brokolicu/kto nemá rád brokolicu, dá viac karfiolu/ natrháme na...
Katalánska pochutina
Tento recept je zo starého kalendára, mám ho už dávnejšie. Vyskúšajte, ak máte radi...
Yaki Onigiri
Yaki Onigiri, jednoduchý a chutný pokrm, ktorý pochádza z japonskej kuchyne, je skvelý spôsob, ako vytvoriť výnimočné dobroty priamo z pohodlia vášho domova....
Kuracie kávové kapsy s orechmi
Inšpirovala som sa viacerými úpravami jedál, no najmä som popustila uzdu svojej fantázii a vzniklo čosi...
Zapečená biošpargľa na Carmenete
Pozrite si, akú dobrotu môžete vyčarovať zo záhoráckej špargle.
Šošovicovo-mrkvovo-rajčinové lasagne
Pre milovníkov zeleninových jedál je tu variácia lasagní. Množstvá som nezadávala, robila som od oka...
Alobalka
Mäso naklepeme, posolíme, okoreníme, pokvapkáme trochou oleja a necháme odležať do druhého dňa.
Citrónové vločky
Chystala som sa piecť klasické linecké koláčiky, ale ako som vyberala z police múku a cukor,...
Guľky v kapuste
Do hrnca dáme podusiť kyslú kapustu s olejom, podlejeme vodou a necháme variť. Mleté bravčové...
Jarné redkvičky à la Východ
Mám veľmi rada červené redkvičky v šaláte či na chlieb, ale zmena je život a tak...
Bezlepkový čokoládový koláč
Na bezlepkový čokoládový koláč s lesným ovocím nebudete potrebovať takmer žiadnu múku. Prekvapí vás, aký...
Slaný plnený koláč
Dobrý slaný plnený koláč som na dnes upiekla. Ja som do neho dala domácu kapiovú...
Farebné rezy
Maly to byť normálne rezy ale ja som to dotvoril :D Ale ak nemáte potravinársku farbu môžete...
Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom
Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov....
Huby vo vlastnej šťave
Takto pripravené huby použivamé ako čerstve, nestracajú svoju pôvodnu chuť-Môžme ich pripraviť aj na masle, oleji alebo...
Voňavé kuriatko zapečené s hubami
Slovensko sa pýši pokladom v kuchyni. Bryndza, klobása, slaninka, držky, guláše, pirohy, fliačky, šúľance či...
Inovované rebarborové tarteletky
Dnes ráno som na trhu kúpila kopu krásnej rebarbory. Dá sa z nej urobiť všeličo.....
Limetkový krém
Skúsila som pripraviť niečo svieže v týchto horúcich dňoch, recept nie je môj, inšpirovala som...