Torta pre Sofinku fotorecept
Foto: luwinka
Tortu som upiekla pre našu Sofinku, ktorá mala sviatok. Piekla som ju vo forme s priemerom 22 cm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
6 ks |
|
150 g |
|
160 g |
|
1 bal. |
|
4 PL |
|
50 ml vlažná |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
200 g |
|
20 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
|
|
Ozdoba: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Vymiešame žĺtky s cukrom do peny. Postupne pridávame vlažnú vodu a olej. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a s kakaom. Pridáme do cesta a vymiešame. Nakoniec primiešame zľahka tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
- 2
Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou. Dáme do nej cesto. Pečieme na 180 stupňov vo vyhriatej trúbe 35 minút. Hotový korpus necháme chvíľu vychládnuť a potom ho vyklopíme z formy. Vychladený prerežeme na 2 diely.
- 3
Plnka: V hrnci si uvaríme 2,5 dcl mlieka so 100 g kryštálového cukru. Pudingový prášok zmiešame so zvyšným mliekom do hladka. Potom prilejeme k horúcemu mlieku, polámeme do toho čokoládu na varenie a prilejeme rumovú arómu. Uvaríme na polotuhý krém. Odstavíme a postavíme do studenej vody schladiť a miešame pokiaľ sa nám to úplne nevychladí. Maslo vymiešame a pridávame po častiach do neho čokoládovú masu, aby nám vznikla hladká plnka.
- 4
Na spodný diel korpusu natrieme plnku, ktorú rovnomerne uhladíme. Prikryjeme vrchným dielom a zatlačíme.
- 5
Šľahačku si spravíme podľa návodu na obale.
- 6
Parížsku tak isto podľa návodu na obale.
- 7
Ozdobíme celú tortu, ktorú dáme stuhnúť aspoň na 5 hodín do chladničky, aby sa dobre krájala.
- 8
Torta v reze.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Mirop každý si může ozdobit podle sebe.
Ja som tiež v pondelok piekla tortu vnučke pre kamarátky, vyslovene chceli poťahovanú hmotou ale nefotila som postup. Síce ma lákalo dať sem krém robila som nový aby som si ho sem uložila no ale asi pri takýchto komentároch to sem ani nedám. Pridám sem len foto a čakám tie negatícne hodnotenie.
@Luwinka nedaj sa odradiť.
A teraz obrázok mojej torty.
Myslím, že komentovať recepty majú právo všetci zaregistrovaní varecháči, či už tu majú recepty alebo nie, to neznamená, že doma nevaria alebo nepečú. Keď sem niečo pridám, idem s kožou na trh, čí uz sa mi to páči, alebo nie. Nezvyknem sa zapájať do takýchto diskusií, ale už mi to nedalo. Pekný deň všetkým.
,aby ste mohli porovnať dekorovanie 1.kritika
@Luwinka tvoja torta je chutnucka a určite to najviac ocenila oslávenkyňa, a aj ja Ťa chcem podporiť,aby si sa nenechala odradiť,každý kritizuje sebe vlastným spôsobom :-)
Uznavam, kolac, ktory som pridal v roku 2013 a to uz to pevedenie a fotka bola tak 2 az 3 roky stara, je skaredy a dnes uz by som ho dekoroval inac
Veď to je práve o tom,že každý sa zdokonaľuje :-) ale je to milé,že si sa k tomu tak postavil,si paťak:-)