Máme veľa jabĺčok, tak sa snažím ich dávať aj do koláčov. Doma chceli upiecť krémeš, tak som skúšala niečo nové a napodiv sa im Zobraziť celý popisMáme veľa jabĺčok, tak sa snažím ich dávať aj do koláčov. Doma chceli upiecť krémeš, tak som skúšala niečo nové a napodiv sa im to páčilo. Kombinovala som jablká, tvaroch a med. Jablká si môžete upraviť podľa seba, ako chcete veľkú vrstvu, ale treba potom pridať aj zlatý klas. Zákusok je šťavnatý a osviežujúci.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
30 dkg |
|
10 dkg |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
1 ČL |
|
5 dkg |
|
1,5 PL |
|
Krém: | |
1,5 kg |
|
1-2 dl |
|
1-2 dl |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
3 bal. |
|
Krém: | |
1 téglik |
|
25 dkg |
|
podľa chuti |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto zmiešame a upečieme 2 pláty. Keď sa pečú pláty pripravíme si krém jablkový. Jablká ošúpeme zbavíme jadier a dáme variť s vodou, cukrom a škoricou. Keď sú uvarené popučíme na kašu, dochutíme citrónom a primiešame zlatý klas ktorý sme si vymiešali s vodou a prevaríme. Jablká vylejeme na jeden plát a dáme vychladiť.
- 2
Pripravíme si krém 2. Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pridáme tvaroch a nakoniec želatínový stužovač. (Ak chceme viac krému, tak to dáme dvojmo) Krém vylejeme na jablká a priložíme druhý plát, (ja si ho najskôr nakrájam na kocky) a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu