Vývar s paprikami a kuracími knedličkami

Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 15. januára 2015
Vývar s paprikami a kuracími knedličkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 ml
100 g
2 ks
3 ks
1 ks
50 g




Postup

  1. 1

    Do rúry zohriatej na 180 °C vložíme celé papriky pokvapkané trochou oleja a zabalené v alobale a dáme piecť zhruba na 30 minút.

  2. 2

    Po upečení papriky ošúpeme a zbavíme jadierok, necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie rezance, ktoré pridáme do hotového kuracieho vývaru.

  3. 3

    Kuracie knedličky: Kuracie prsia uvaríme, necháme vychladnúť. Zomelieme spolu s cibuľou, pridáme soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a podľa potreby hladkú múku.

  4. 4

    Všetko dobre premiešame a vytvarujeme guľôčky. Vložíme ich do pripravenej polievky a varíme do zmäknutia. Hotovú polievku nalejeme do misiek a dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.

Diskusia k receptu

annan
tuto polievočku určite vyskušam.