Vývar s paprikami a kuracími knedličkami
Radovan Minárik
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 15. januára 2015
kuchár hotela Grand v Trenčíne, 15. januára 2015
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
180 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do rúry zohriatej na 180 °C vložíme celé papriky pokvapkané trochou oleja a zabalené v alobale a dáme piecť zhruba na 30 minút.
- 2
Po upečení papriky ošúpeme a zbavíme jadierok, necháme vychladnúť a nakrájame na hrubšie rezance, ktoré pridáme do hotového kuracieho vývaru.
- 3
Kuracie knedličky: Kuracie prsia uvaríme, necháme vychladnúť. Zomelieme spolu s cibuľou, pridáme soľ, korenie a nasekanú petržlenovú vňať, vajcia a podľa potreby hladkú múku.
- 4
Všetko dobre premiešame a vytvarujeme guľôčky. Vložíme ich do pripravenej polievky a varíme do zmäknutia. Hotovú polievku nalejeme do misiek a dozdobíme lístkami petržlenovej vňate.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu