Brusnicová bábovka

tutika - fotkatutika, 21. marca 2014
Brusnicová bábovka
Foto: tutika

Mám zavárané brusnice a našla som recept na túto bábovku. Suroviny som trochu upravila a pridala mlieko, ktoré v pôvodnom recepte chýba. Bábovka je Zobraziť celý popisMám zavárané brusnice a našla som recept na túto bábovku. Suroviny som trochu upravila a pridala mlieko, ktoré v pôvodnom recepte chýba. Bábovka je vláčna a nie veľmi sladká.

15
porcií
15 minút
príprava
50 minút
na 196 °C

Suroviny

Brusnicová zmes:
200 g
2 lyžice
1 kávová lyžička
Cesto:
250 g
260 g
1 ks
1 ks
30 g
1 ks
4 ks
1 kávová lyžička
1,5 dcl
štipka
Na ozdobenie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Odkvapkané brusnice zmiešame s ovsenými vločkami a citrónovou kôrou. Na miernom ohni rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame so Zlatým klasom, práškom do pečiva a škoricou. Pridáme cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia, mlieko a vychladnuté maslo. Vymiešame mixérom na hladké cesto.

  2. 2

    Tretinu cesta nalejeme do bábovkovej formy a zarovnáme. Polovicu brusnicovej zmesi dáme do stredu cesta. Pridáme druhú tretinu cesta a postup zopakujeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na spodný rošt. Ja mám plynovú rúru, tak som piekla na stupni č.4.

  3. 3

    Po upečení bábovku vyklopíme a kým nám chladne, pripravíme si bielu polevu. Ja som ju rozpustila v horúcej vode. Bábovku polejeme polevou a posypeme škoricou. Kto má rad sladšie, môže pridať do škorice práškový cukor.

Diskusia k receptu

eviana
Utešená bábovka... zaujímavá kombinácia chutí... páči sa mi :) 5*




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia