Mám zavárané brusnice a našla som recept na túto bábovku. Suroviny som trochu upravila a pridala mlieko, ktoré v pôvodnom recepte chýba. Bábovka je Zobraziť celý popisMám zavárané brusnice a našla som recept na túto bábovku. Suroviny som trochu upravila a pridala mlieko, ktoré v pôvodnom recepte chýba. Bábovka je vláčna a nie veľmi sladká.
porcií
príprava
na 196 °C
Suroviny
| Brusnicová zmes: | |
| 200 g |
|
| 2 lyžice |
|
| 1 kávová lyžička |
|
| Cesto: | |
| 250 g |
|
| 260 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
| 30 g |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks |
|
| 1 kávová lyžička |
|
| 1,5 dcl |
|
| štipka |
|
| Na ozdobenie: | |
| 1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Odkvapkané brusnice zmiešame s ovsenými vločkami a citrónovou kôrou. Na miernom ohni rozpustíme maslo a necháme vychladnúť. Preosiatu múku zmiešame so Zlatým klasom, práškom do pečiva a škoricou. Pridáme cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia, mlieko a vychladnuté maslo. Vymiešame mixérom na hladké cesto.
- 2
Tretinu cesta nalejeme do bábovkovej formy a zarovnáme. Polovicu brusnicovej zmesi dáme do stredu cesta. Pridáme druhú tretinu cesta a postup zopakujeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na spodný rošt. Ja mám plynovú rúru, tak som piekla na stupni č.4.
- 3
Po upečení bábovku vyklopíme a kým nám chladne, pripravíme si bielu polevu. Ja som ju rozpustila v horúcej vode. Bábovku polejeme polevou a posypeme škoricou. Kto má rad sladšie, môže pridať do škorice práškový cukor.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu