Fish & Chips trocha inak fotorecept
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 15. septembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
príprava
Postup
-
1
Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni zmes stále miešame. Popritom vsypeme provensalské korenie, granulovaný cesnak, trochu soli a korenia. Zmes miešame, až kým nezačne hustnúť. Keď sa začnú na povrchu vytvárať praskajúce bublinky, stiahneme ju zo sporáka. Zmes zlejeme do väčšej nádoby s nižšími stenami alebo na plech. Necháme ju 2 hodiny chladnúť, kým nestuhne. Potom ju z nádoby vyklopíme, nakrájame na dlhé pásy, z ktorých budeme krájať hranolčeky. Tie potom vysmažíme v oleji.
- 2
Osušenú a vykostenú tresku nakrájame na menšie filety. Osolíme, okoreníme a necháme odležať.
- 3
Medzitým pripravíme pivné cesto: Do strednej misky nasypeme hladkú múku a trochu sušenej pažítky, štipku soli a lyžičku medu. Nalejeme do nej fľašu tmavého piva a minerálku. Miešame do konzistencie redšieho lievancového cesta. Kúsky ryby poprášime hladkou múkou a niekoľkokrát namočíme do cesta...
- 4
Vysmažíme dozlatista v rozohriatom oleji.
- 2
Diskusia k receptu