Fish & Chips
Fish & Chips

Fish & Chips trocha inak fotorecept

Martin Labanc
majiteľ a šéfkuchár Poľnej kuchyne, 15. septembra 2017
Fish & Chips trocha inak (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
90 minút
príprava

Suroviny

 filety
1 KL
 na vyprážanie
Cícerové hranolky:
4 hrnčeky
8 hrnčekov
4 KL
4 KL
 na vyprážanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu cícerovú múku vsypeme do hrnca a zalejeme vlažnou vodou v pomere 1:2. Na miernom plameni zmes stále miešame. Popritom vsypeme provensalské korenie, granulovaný cesnak, trochu soli a korenia. Zmes miešame, až kým nezačne hustnúť. Keď sa začnú na povrchu vytvárať praskajúce bublinky, stiahneme ju zo sporáka. Zmes zlejeme do väčšej nádoby s nižšími stenami alebo na plech. Necháme ju 2 hodiny chladnúť, kým nestuhne. Potom ju z nádoby vyklopíme, nakrájame na dlhé pásy, z ktorých budeme krájať hranolčeky. Tie potom vysmažíme v oleji.

  2. 2

    Osušenú a vykostenú tresku nakrájame na menšie filety. Osolíme, okoreníme a necháme odležať.

    Fish & Chips trocha inak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým pripravíme pivné cesto: Do strednej misky nasypeme hladkú múku a trochu sušenej pažítky, štipku soli a lyžičku medu. Nalejeme do nej fľašu tmavého piva a minerálku. Miešame do konzistencie redšieho lievancového cesta. Kúsky ryby poprášime hladkou múkou a niekoľkokrát namočíme do cesta...

    Fish & Chips trocha inak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vysmažíme dozlatista v rozohriatom oleji.

    Fish & Chips trocha inak (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: