Orechové koláčiky
Orechové koláčiky

Ďatelinky

Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. decembra 2020
Ďatelinky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
12 minút
na 160 °C

Suroviny

150 g mleté
1 ks
130 g
30 g
1 ks
 celé




Postup

  1. 1

    Z pomletých lieskových orieškov, cukru, vajca a hrubej múky vypracujeme cesto a necháme odstáť hodinu v chladničke.

  2. 2

    Potom vytvarujeme z cesta guľôčky s priemerom zhruba 1 cm. Tvoríme ďatelinky - tri guľôčky uložíme vedľa seba tak, aby sa dotýkali. Na stred tejto ďatelinky položíme lieskovec namočený v bielku. Toto opakujeme, kým neminieme celé cesto.

  3. 3

    Ďatelinky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 12 minút.

Diskusia k receptu