Ďatelinky
Katarína Lešková
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. decembra 2020
šéfcukrárka hotela Devín v Bratislave, 22. decembra 2020
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
30 ks
porcií
porcií
12 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Z pomletých lieskových orieškov, cukru, vajca a hrubej múky vypracujeme cesto a necháme odstáť hodinu v chladničke.
- 2
Potom vytvarujeme z cesta guľôčky s priemerom zhruba 1 cm. Tvoríme ďatelinky - tri guľôčky uložíme vedľa seba tak, aby sa dotýkali. Na stred tejto ďatelinky položíme lieskovec namočený v bielku. Toto opakujeme, kým neminieme celé cesto.
- 3
Ďatelinky poukladáme na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 12 minút.
Tiež orechové koláčiky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu