Tiramisu

janka255 - fotkajanka255, 8. januára 2012

Fotku sa mi nepodarilo ziskat, nestihla som. Je to fakt delikates.

24
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
300 g preosiaty
6 ks
4 dcl
750 g
2 ks
2 šálky mletá vychladnutá
400 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmes: Cukor a žĺtka vymiešame do penista a pomaly po nitkách vlievame likér. Cesto má byť husté, dávame pozor na množstvo likéru.

  2. 2

    Syr vyšľaháme a postupne pridáme pripravenú zmes a jemno vmiešame vyšľahanú smotanu. 200 g piškót (ostatné druhy piškót sú rozmočené!) dáme na plech. Polievame ich vychladnutou kávou po lyžickách a potom trochou likéru. Spodné pišktóty nesmia byť rozmočené lebo držia celý koláč. Na piškóty dáme pripravený krém (skoro celý) a znovu piškóty, ktoré predtým ponoríme rýchlo do kávy, vrch piškót polievame s likérom po lyžičkách. Na vrch piškót znovu zvyšok krému v tenkej vrstve tak, aby sa dalo poprášiť cez sitko kakaovým práškom. Necháme v chlade minimálne 6 hodín.

Diskusia k receptu

letisia
Receptov na tiramisu je tu viac, je to naozaj delikatesa.
kata50
Chutnať Tiramisu - to je fakt zážitok. No na surové vajíčka som veľmi opatrná. :-))
3sandra3
tiramisu je fakt chuťový unikát, no tiež by som asi tie žltka radšej miešala nad parou
enge149
je to vynikajúce,dnes sme mali ku kávičke,ale menšiu dávku a žltka máme domáce,nemusíme sa obávať..