Domáci jogurt z mlieka z mliekomatu

dcdl - bez fotkydcdl, 30. marca 2013

Do zbierky receptov z čerstvého mlieka

Suroviny

1 l
3-8 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Do vychladeného nepasterizovaného mlieka primiešam 3-8 PL sušeného mlieka, podla toho, aký hustý chcem mať jogurt. Keď som ho tam nedala, bol jogurt velmi riedky. Po dôkladnom rozmiešaní zohrejem mlieko na 90°C po dobu 2-3 minút. Schladím na 45°C, primiešam jogurt a dám na 4-5 hodín do jogurtovača. Vychladnutý do chladničky a po cca12 hodinách je tak akurát.

  2. 2

    Nabudúce skúsim tvarohový, uvidím, čo z toho vznikne.

Diskusia k receptu

manya
Na liter mlieka skús dať 1 celý jogur so živými kultúrami,podľa možnosti smotanový a sušené vynechaj. Mne sa v jogurtovači nedarí, lepší je keď spravím v hrnci s hrubým dnom, zakryjem dekou a do druhého dňa je hotový, záleží aj na tukovosti mlieka.
dcdl
Skusala som dat aj cely jogurt, ale stale to nebolo ono, az som dostala takuto radu, ze so susenym mliekom a odvtedy je tak akurat... ;)
kimlo
Ja nedávam vôbec sušené mlieko a mám jogurt hustý že sa nevyleje ani keď ho obrátim hore dnom... používam 1 bielu aktíviu na 1 liter prevareného mlieka.
cesminaz
Ja robim jogurt takto: 3L mlieka prevarim,do polo horuceho dam 1maly 3,5ku jogurt a este 2PL alebo 12% alebo 20%nu smotanu.Dobre premiesam,nalejem do troch 1litrovych kiblikov,tiez zakrijem dekami do druheho dna.Na druhy den dam do chladnicky a mam super chutny a husty jogurt ;-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia