Grilovaný hamburger so slaninkou a syrom
Foto: palma
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
4 x 150 g |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
8 plátky |
|
4 PL (alebo biely jogurt) |
|
150 g |
|
listy |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zmiešajte mleté mäso s worchestrovou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením. Z mäsa vytvarujte placky a tesne pred grilovaním ich osoľte.
- 2
Grilujte na troche oleja na grilovacej platni z jednej aj z druhej strany.Keď mäso obrátite na druhú stranu, vrch mäsovej placky posypte nastrúhaným syrom s modrou plesňou.
- 3
Zvlášť ugrilujte slaninku, krúžky cibule a hamburgerovú žemľu.
- 4
Spodnú polovicu žemle natrite majonézou, dajte mäso, potom cibuľku, slaninu a nakoniec list šalátu. Prikryte vrchnou polovicou žemle a podávajte.
Tiež hamburger:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu