Grilovaný hamburger so slaninkou a syrom

palma - fotkapalma, 9. júna 2017. Komerčný recept.
Grilovaný hamburger so slaninkou a syrom
Foto: palma
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 x 150 g
1 PL
1 PL
4 ks
8 plátky
4 PL (alebo biely jogurt)
150 g
 listy
1 PL
1 ks
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zmiešajte mleté mäso s worchestrovou omáčkou, horčicou a čiernym mletým korením. Z mäsa vytvarujte placky a tesne pred grilovaním ich osoľte.

  2. 2

    Grilujte na troche oleja na grilovacej platni z jednej aj z druhej strany.Keď mäso obrátite na druhú stranu, vrch mäsovej placky posypte nastrúhaným syrom s modrou plesňou.

  3. 3

    Zvlášť ugrilujte slaninku, krúžky cibule a hamburgerovú žemľu.

  4. 4

    Spodnú polovicu žemle natrite majonézou, dajte mäso, potom cibuľku, slaninu a nakoniec list šalátu. Prikryte vrchnou polovicou žemle a podávajte.

Diskusia k receptu

olejnicka
Hamgurger, to mozem v kazdom pripade, i ked si kolko krat vravim, ze by som nemala, no kto by mu odolal, zvlast ak vyzera tak ako na obrazku.
bibikys
Už teraz sa mi pomaličky zbierajú naň slinky. Mys i často pripravujeme domáce hambáče - tak ich u nás nazývame. čo najviac ho obložiť a potom sa s ním aj trocha pasujeme. Asi viem, čo budeme robiť cez víkend :)
vilmica
no task ten je bozi uz len na obrazku. iked sa snazim drzat dietu, tak sa musim priznat, ze obcas zhresim a to prave hamburgerom. a to pecene masko, no mnamka
bibikys
Musím sa pochváliť, že sme si cez víkend fakt opekali a v našom Big green egg a poviem vám , večer sme fučali ako ježkovia. Také sme mali bruchá vyduté. Už nech je ďalší víkend :)