Farfalle - tuniakový šalát fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 20. januára 2013
Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Rýchle,ľahké,a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky,motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s hustými syrovými ale aj mäsovými omáčkami.Možme aj zapekať:)

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Omáčka:
50 ml
2 ks
1-2 lyžice
podľa chuti
1-2 ks (konzerva)
100 g
50-100 g
podľa chuti (parmezán)
podľa chuti
Cestoviny:
200 g
2 ks
3 lyžice
podľa potreby teplá
1 lyžička




Postup

  1. 1

    zo všetkých prísad vypracujeme hladké pevné cesto.Necháme odležať 10-15 možme aj 20 minút.Vyvaľkáme cesto najlepšie strojčekom ale kľudne aj valčekom ale je to ťahšie veľmi dlho trvá kým vyvaľkáte tenučke cesto ake potrebujeme:)

    Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto pomučime . Pláty narežeme na asi 4x3cm kúsky.Vytvoríme pekne obdlžníky:) a vytváame farfale:)) Ukazovákom podržíme stred, palcom a prostredníkom stlačíme kraje cesta k stredu . jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.

    Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na panvicu nalejeme olej pridáme pretlak a na drobno nakrájane paradajky posolíme,Sparíme.

    Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené cestoviny precedíme a pridáme do omáčky.

    Farfalle - tuniakový šalát (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom to premiestnime do misky kde spolu zmiešame všetke ostatne ingrediencie:)....prajem vam dobrú chuť:-*

Diskusia k receptu

mirkamt
Teeeda, to už hej, ked si sa pustila do domácich mašličiek, to sa len tak nevidí. A máš ich aj pekné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia