Foto: kajusiqq
Rýchle,ľahké,a naozaj chutne teda podľa mojej chuti:) Farfalle-mušličky,motyliky:) Farfelle používame najčastejšie do cestovinových šalátov alebo s hustými syrovými ale aj mäsovými omáčkami.Možme aj zapekať:)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Omáčka: | |
50 ml |
|
2 ks |
|
1-2 lyžice |
|
podľa chuti |
|
1-2 ks (konzerva) |
|
100 g |
|
50-100 g |
|
podľa chuti (parmezán) |
|
podľa chuti |
|
Cestoviny: | |
200 g |
|
2 ks |
|
3 lyžice |
|
podľa potreby teplá |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
zo všetkých prísad vypracujeme hladké pevné cesto.Necháme odležať 10-15 možme aj 20 minút.Vyvaľkáme cesto najlepšie strojčekom ale kľudne aj valčekom ale je to ťahšie veľmi dlho trvá kým vyvaľkáte tenučke cesto ake potrebujeme:)
-
2
Cesto pomučime . Pláty narežeme na asi 4x3cm kúsky.Vytvoríme pekne obdlžníky:) a vytváame farfale:)) Ukazovákom podržíme stred, palcom a prostredníkom stlačíme kraje cesta k stredu . jemne stlačíme v strede, aby nám držala tvar.
-
3
Na panvicu nalejeme olej pridáme pretlak a na drobno nakrájane paradajky posolíme,Sparíme.
-
4
Uvarené cestoviny precedíme a pridáme do omáčky.
-
5
Potom to premiestnime do misky kde spolu zmiešame všetke ostatne ingrediencie:)....prajem vam dobrú chuť:-*
Diskusia k receptu