Sardinkové placky
Foto: podravka
Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si ich zamilujete.
porcií
príprava
Suroviny
2 stredne veľké ks |
|
2 konzervy |
|
2 ks |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
2 strúčiky |
|
2 lyžice |
|
1 šálka |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
|
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich domäkka. Scedíme a rozpučíme ich. Pridáme scedené sardinky, najemno nakrájanú cibuľu, kôpor, múku, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a strúhanku.
- 2
Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko a dobre premiešame.
- 3
Pripravenú zmes rozdelíme na niekoľko častí v závislosti od toho, aké veľké placky chceme. Z každej časti vytvoríme placky, ktoré obalíme v strúhanke a pečieme ich na zahriatom olivovom oleji.
- 4
Placky opekáme z oboch strán, dokým nebudú pekne hnedé a chrumkavé.
- 5
Podávanie: Podávame so šalátom podľa vašej chuti, ktorý dochutíme olivovým olejom a vínnym octom a jogurtovým dipom.
Tiež placky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu