Sardinkové placky
Sardinkové placky

Sardinkové placky

podravka - fotkapodravka, 3. apríla 2018. Komerčný recept.
Sardinkové placky
Foto: podravka

Sardinkové placky podávajte so šalátom podľa vašej chuti dochutený olivovým olejom a vínnym octom a určite si ich zamilujete.

6
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

2 stredne veľké ks
2 konzervy
2 ks
2 lyžice
2 lyžice
2 strúčiky
2 lyžice
1 šálka
1 ks
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme ich domäkka. Scedíme a rozpučíme ich. Pridáme scedené sardinky, najemno nakrájanú cibuľu, kôpor, múku, pretlačený cesnak, citrónovú kôru a strúhanku.

  2. 2

    Osolíme, okoreníme, pridáme vajíčko a dobre premiešame.

  3. 3

    Pripravenú zmes rozdelíme na niekoľko častí v závislosti od toho, aké veľké placky chceme. Z každej časti vytvoríme placky, ktoré obalíme v strúhanke a pečieme ich na zahriatom olivovom oleji.

  4. 4

    Placky opekáme z oboch strán, dokým nebudú pekne hnedé a chrumkavé.

  5. 5

    Podávanie: Podávame so šalátom podľa vašej chuti, ktorý dochutíme olivovým olejom a vínnym octom a jogurtovým dipom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia