Adventné mecheche

teresalaura - fotkateresalaura, 20. decembra 2011

Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši. Rada však experimentujem, tak nečudo, že z toho Zobraziť celý popisPôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši. Rada však experimentujem, tak nečudo, že z toho vzniklo niečo úplne iné...

10 minút
príprava
30-40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
1
3
1 konzerva
1 konzerva
4-5 PL
podľa potreby
podľa potreby
2 ks
hrsť
 podľa potreby




Postup

  1. 1

    Na oleji usmažíme cibuľu do zlata, pridáme 2 očistené, najemno nastrúhané zemiaky. Chvíľu opražíme, okoreníme a podlejeme vodou podľa potreby (malo by to byť stredne husté).

  2. 2

    Pridáme 1 očistený, na malé kocky nakrájaný zemiak, fazuľu spolu s nálevom, scedený cícer a kyslú kapustu. Podľa potreby dolejeme vodu. Necháme pomaly bublať za pravidelného miešania.

  3. 3

    Medzitým si osmažíme anglickú slaninu. (Ja to najradšej robím na teflónovej panvici a prebytočnú masť nechám odkvapkať na papierovej utierke.) Pásiky slaniny polámeme na menšie kúsky. Popritom nezabudneme miešať mecheche v hrnci :) Na konci pridáme do mecheche najemno nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame, naberieme na tanier, posypeme slaninkou. Chýba už len posledná surovina: hladný žalúdok! Dobrú chuť:)

Diskusia k receptu

teresalaura
:DDD
nezmenila som prednastaveny datum narodenia, lebo som ho nemienila vobec davat, tak ako vidim, hodilo to uplne mimo... no nevadi, ved na veku nezalezi :)
hubata
No veru to môže byť dobrota, je tam všetko čo ľúbim, niekedy po Vianociach vyskúšam. Vďaka, ukladám do KK.
marianne69
jednoznacne velmi zdrave a urcite dobre,pre mna idealne strukoviny+fazula kedykolvek:-)
teresalaura
jasne, vyskusajte! je to take jesenno-zimne jedlo. Dnes som si to este vylepsila s makkym tofu. Neviem, ci sa to da kupit na SK a aky je slovensky ekvivalent. Tu to predavaju ako silken tofu a uplne sa rozplyva na jazyku... davaju to vacsinou do polievok.
rea1
zaujimave a podla mna prudko jedle, ale: cicer, fazula, kysla kapusta - odporucam spat pri otvorenom okne. :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia