Foto: teresalaura
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši. Rada však experimentujem, tak nečudo, že z toho Zobraziť celý popisPôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši. Rada však experimentujem, tak nečudo, že z toho vzniklo niečo úplne iné...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji usmažíme cibuľu do zlata, pridáme 2 očistené, najemno nastrúhané zemiaky. Chvíľu opražíme, okoreníme a podlejeme vodou podľa potreby (malo by to byť stredne husté).
- 2
Pridáme 1 očistený, na malé kocky nakrájaný zemiak, fazuľu spolu s nálevom, scedený cícer a kyslú kapustu. Podľa potreby dolejeme vodu. Necháme pomaly bublať za pravidelného miešania.
- 3
Medzitým si osmažíme anglickú slaninu. (Ja to najradšej robím na teflónovej panvici a prebytočnú masť nechám odkvapkať na papierovej utierke.) Pásiky slaniny polámeme na menšie kúsky. Popritom nezabudneme miešať mecheche v hrnci :) Na konci pridáme do mecheche najemno nasekanú petržlenovú vňať. Premiešame, naberieme na tanier, posypeme slaninkou. Chýba už len posledná surovina: hladný žalúdok! Dobrú chuť:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nezmenila som prednastaveny datum narodenia, lebo som ho nemienila vobec davat, tak ako vidim, hodilo to uplne mimo... no nevadi, ved na veku nezalezi :)