
Kokosová griláž
Tuk roztopíme prilejeme kondenzované mlieko, premiešame a pridáme kokosovú múčku. Zmes premiešame, natrieme na...

Cuketové placky s bravčovými kúskami
Mäso nakrájame na rezance alebo kocky. Dáme ho na rozohriaty olej a sprudka opečieme. Keď...

Citrónovo-medové guľôčky pre deti
Citrón a med je ideálna kombinácia a tieto guľôčky chutia skvelo....

Ostrý džem z broskýň a hrozna
Broskyne a hrozno sparíme vriacou vodou a olúpeme, rozkrojíme a zbavíme kôstok a jadierok.

Predjedlo z tuniaka
do tuniaka bez nálevu pridajte na drobno pokrájané kyslé uhorky, pokrájanú pažítku, opláchnuté kapary/aby neboli veľmi...

Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...

Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

Orechový veniec
Nakoľko mám vždy po výrobe syru aj riccotu, snažím sa ju upotrebiť, nakoľko je málo...

Bezlepkové pizzové rožky
Pizza chutí v každej podobe, no na raňajky či desiatu sa veľmi nehodí. Pre takýto prípad sú tu tieto fantastické pizzové rožky....

Pečený francúzsky toast s jablkami - žemľovka
Jedná sa o krásne jedlo s nádhernou arómou, perfektné na desiatu alebo olovrant. Dá sa...

Ambruzský šalát
Cuketu nakrájame na prúžky a krátko obvaríme v osolenej vode. Vyberieme a necháme odkvapkať. Potom obvaríme...

Kapor na balkánky spôsob
Vianoce sú už takpovediac "v dohľadne" a receptov na prípravu kapra nie je nikdy dosť. Možno...

Tuniakový šalát
Tento recept, ma naučila práve dnes kamarátka, a môžem z vlastnej ochutnávky povedať, že...

Baklažán s mäsovou plnkou
Som vyučený mäsiar. A tak by som rád priniesol na Slovensko zvyky tureckej mäsovej kuchyne a neskôr sa do mojej rodnej Antalye...

Vegetariánska plnená paprika
Na ruby otočená domáca klasika, ktorú v tomto prípade môžeme považovať len za pôvodnú inšpiráciu...

Mäsová roláda s hríbmi
V miske zmiešame pomleté mäso s mliekom a polovicou postrúhaného syra. Zmes ochutíme soľou, vegetou,...

Salámová roláda s olivami
Jednoduchá nepečená chuťovka, nenáročná na prípravu a perfektná aj ako pohostenie pre návštevu.

Slniečko v tanieri
Tekvica je úžasná a výživná plodina a akékoľvek jedlo z nej je vynikajúce a nikdy nesklame...

Mrkvovo-tekvicový cheesecake s batatmi
Korpus: Maslové sušienky vymixujeme s maslom a hmotou vystelieme spodok formy na pečenie s priemerom 24 cm....

Kuskus zapekaný so zeleninou a vajíčkom
Kuskus nemusí byť iba prílohou k mäsu. Dá sa z neho pripraviť aj samostatné jedlo....

Syrový šalát
Tento syrový šalát sa teší v mojom okolí všeobecnej obľube, dokonca aj stravníci, ktorí Nivu...

Šalata s celými zemiakmi omastenými slaninou
Šalata, šalata, šalatovo lisce. Zochabil me frajir, neznam či naisce... Aby sa vám...

Broskyňovo-tvarohový koláč s orieškami navrchu
Dobrý koláčik, ľahučký, vďaka orieškom chutí chrumkavo....

Šalát Lahoda
Tento šalát som "vykreovala" na také príjemnopokľudné "popapkávanie si" napr. pri sledovaní obľúbeného programu v telke,...

Provensálske kurča
Komerčný recept NÁŠ TIP: Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej...

Imam bayildi – plnené baklažány
Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

Vianočný džem
Vynikajúci a rýchlo pripravený džem vonia aj chutí ako varené vínko. Môžete ho pripraviť ako sladký...

Osso buco s parmezánovým baby špenátom
Príprava aj varenie trvajú trochu dlhšie, ale výsledok stojí za to.