Kysnutá žemľová knedľa

ankadanka - bez fotkyankadanka, 17. decembra 2011

Chuti tak domacky.

60 min minút
príprava
20 min minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
42 g
1 ks čerstvé celé
250 ml teplé
stipka
1 ks nakrajany




Postup

  1. 1

    Rozok si nakrajame na male kococky,oprazime kratko v mikrovlnke s par kvapkami oleja.Z drozdia,mlieka,stipky soli,muky si pripravime kvasok,po vykysnuti naliat do odvazenej muky,vypracuj vlacne cesto,do ktoreho na zaver primiesime kococky jemne oprazeneho rozka.

  2. 2

    Vypracovane cesto dame vykysnut na teple miesto cca 50 min.Po vykysnuti ho na tablici premiesime a nechame troska podkysnut. Vytvarovat knedlik,ktory varime nad parou cca 20 min. Hotovu knedlu potrieme olejom.

Diskusia k receptu

evicka63
už je v KK a k zajtrajšiemu "kuraciemu segedínu" sa hodí, ešte že nieča múdra hlavička vynašla pekárničku na chlieb a parný hrniec to sa potom varí, keď nie je s tým žiadna robota cha cha.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia