Foto: figovnik
Postup
-
1
Potrebujeme : asi 2 kytičky (ako mám na fotke) medvdieho cesnaku, 2 zemiaky, 1 červená cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 500 ml smotany na varenie, 1,5 l vody, soľ, čierne korenie, koriander poprípade chilli alebo komu aké korenie sa tam hodí..
-
2
Postup: Zemiaky, cibuľu a asi 1/5 z medvedieho cesnaku nakrájame na malé kocky a dáme variť do vody. Keď budú zemiaky mäkké tak hrniec odstavíme z ohňa a necháme trochu vychladnúť (asi 3 minúty), potom pridáme cesnak nakrájaný na malé kocky. Pridáme aj zvyšný medvedí cesnak pokrájaný tiež na malé kúsky. Ponorným mixérom všetko zmixujeme. Vrátime na oheň, pridáme smotanu a varíme ešte asi 2-3 minúty. Dobrú chuť …
Diskusia k receptu