Recept od Radka Látala, ktorý si vyskúšali výhercovia októbrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.
12 - 14
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
8 ks zrelý |
|
200 g |
|
20 ks |
|
1-2 PL |
|
čerstvá |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z datlí odstánime kôstky.
-
2
Do mixéra dáme olúpané banány, datle, instantnú kávu podľa chuti (neuvarenú, pridávame suché granulky), trocha vody a rozmixujeme.
-
3
Jahody očistíme, pokrájame a polovicu rozdelíme na dno misiek.
-
4
Jahody v miskách zalejeme kávovým krémom.
-
5
Krém dozdobíme zvyšnými jahodami a lístkami čerstvej mäty. Podávame vychladený.
Diskusia k receptu