Mongolské chutné taštičky

simson - bez fotkysimson, 24. februára 2013

Bola som pozvaná k mojej kolegyni na ich Vianoce. Kedže je mongolka jedli sme ich tradičné jedlá. Odchádzala som od nej s plným bruchom Zobraziť celý popisBola som pozvaná k mojej kolegyni na ich Vianoce. Kedže je mongolka jedli sme ich tradičné jedlá. Odchádzala som od nej s plným bruchom no musela som si v práci opýtať recept na to najchutnejšie a čo som sa dozvedela tak aj na to najjednoduchšie

30 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1/2 l (podľa potreby)
1/2 kg




Postup

  1. 1

    Z múky a vody si urobíme cesto ktoré rozvaľkáme úplne na tenko. Nesolíme. Množstvo nechávam na Vás. Čím viac múky a vody tým viac cesta.

  2. 2

    Mäso si dobre osolíme, okoreníme a urobíme guličky. Ja som to jedla z hovädzím no môžte skúsiť aj iné varianty.

  3. 3

    Z cesta ktoré sme si pripravili vyrežeme kocky do ktorých budeme ukladať mäsové guličky. Konce spojíme tak aby bolo mäso pekne zatvorené. Ak sa počas varenia trošku otvoria, nie je to problém.

  4. 4

    Do hrnca si dáme zovrieť vodu, položíme sitko a robíme nad parou pokiaľ to nebude hotové. Cca 15 minút. Môžete si počas varenia jednu taštičku vybrat a opatrne otvoriť či je mäso makké. Podotýkam, že taštičky treba ukladať so spojeným koncom smerom na hor. Mäso pustí šťavu ktorá ostane vo vnútri.

  5. 5

    Není potrebné to ničím kombinovať. Je to chutné predjedlo. Najlepšie sa to konzumuje rukami aby ste si mohli po odhryznutí "vycucať" chutnú šťavičku. Prajem dobrú chuť

Diskusia k receptu

cesminaz
Ukladam,mam velmi rada taketo neobycajne,nekazdodenne veci,a som rada ked jedlo na stole vyzera pekne a vynimocne.Rada skusam taketo recepty a moja rodinka ich velmi rada "ochutnava" :-))
martamm
zajímavé, snáď niekedy uvarím toto originálne jedlo :)
sisuk
jednoduché jedlá sú najchutnejšie. Určite vyskúšame
michsamant
Jej momos :) vytvarovat ich tak pekne potrebuje poriadny trening a sikovnost. Pozrite si toto video. Pre niekoho je to zivobytie.




violetacamorova
Vyzerá to nie veľmi zložito, odkedy mám parný hrniec nijaké jedlo , ktoré treba naparovať mi nerobí problém. A väčšinou takéto jednoduché jedlá chutia najlepšie.
ariela6
ja to tiež skusim v parnom hrnci vyzera to jednoduche chutne jedlo
babav
@michsamant ,zaujímavé video,ktoré ukazuje nie len šikovnost,ale aj ťažké živobytie ....ich momos sú zrejme vegetarianske ,na rozdiel od tých z receptu,ktorý pridala @simson . Je to vlastne obmena dumplings ,ktoré sú obľúbené v čínskej a japonskej kuchyni ( ak sa nemýlim ) ;-)
michsamant
@babav ano tie na videu su zo zeleniny. Ono to tvarovanie sa zda jednoduche, ale veru nie je :) Je to to iste ako sa v Indii robi Modak (ten je na sladko) tiez sa takto tvaruje. Ucila som sa to od tiet v rodine a stale som telatko :) Momos sa robia u nas skor na severe ako je Sikhim a viem, ze raz jedna pani spominala, ze pouzivaju vela masti, ale neviem ci na pripravu masa alebo pri tvarovani. (berte to len ako zaujimavost z mojej strany).
cesminaz
A kdeze zmizla hlavna fotka????? Ved ked som sem pisala svoj prvy koment tak tu este bola :-0,prave ta ma zaujala..Tie tasticky su super,daju sa plnit hocicim nie?-aspon podla mna :-)
andreac
@Simson , Vasu fotografiu sme museli vymazat, kedze bola prebrata z internetu. Ak jedlo pripravite, nafotte si ho a fotografiu k receptu opat prilozte. Dakujeme.
@ailuj82 , dakujeme za upozornenie. Redakcia
slavka11
no jedlo je zaujimave a nedalo by sa od tej kamaratky aj nejake ine mongolske specialitky doplnit. Ja mam rada netradicku domacu kuchynu a rada by som vyskusala aj ine receptiky z tejto neznamej kuchyne. Napr. aj dezerty a pod. Isto su vsetko jednoduche na pripravu kedze mongoli su kocovni narod a nemali vela casu a ani miesta na odkladanie kadejakych velkych zasob ci pomocok. DAKUJEM




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia