Slané špargľové muffiny

elixir - fotkaelixir, 15. mája 2013
Slané špargľové muffiny
Foto: elixir

Chrumkavé cesto prešpikované šťavnatou špargľou, pečivo bez vajíčka.

6
porcií
10 minút
príprava
35-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
150 g
0,5 bal.
0,25 ČL
40 g
30 g
3 PL
50 ml
1 ČL
1 ČL
Náplň:
2 ks (plátky)
200 g
Na pečenie:
 (alebo tuk a múka)




Postup

  1. 1

    Zo surovín na cesto vymiesime hladkú hmotu.

  2. 2

    Špargľu umyjeme, odstránime stvrdnuté konce a dobré časti nakrájame na cca 1 cm dlhé kúsky. Šunku nakrájame na malé štvorčeky. Špargľu i šunku vmiesime do cesta. Vystačí na 6 ks veľkých muffinov.

  3. 3

    Prichystáme si buď papierové košíčky, alebo formu potrieme tukom a zľahka pomúčime. Plníme do troch štvrtín a pečieme do zlato-hneda. Po upečení necháme trošku vychladnúť a podávame.

    Slané špargľové muffiny - obrázok 3

Diskusia k receptu

jamarlen
elixir,zasa si dobre navarila!i keď neviem, či jeden mafín je dosť veľká porcia
jankavaskova
Hmmmm, vyzera to dobre. Aktualne mam doma bielu sparglu. Spravi sa aj ta? Ci radsej obvarit?
elixir
@jankavaskova netreba ju obvárať, stačí keď ju ošúpeš a nakrájaš ako zelenú a v prípade, že je hrubšia, rozrež ju ešte predtým pozdĺžne na polovice.
Ďakujem obom za milé slová:)
zdenkab
zaujímavéééé, istotne prudko jedlé, vyskúšame. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia