Foto: elixir
Chrumkavé cesto prešpikované šťavnatou špargľou, pečivo bez vajíčka.
6
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
35-45 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
150 g |
|
0,5 bal. |
|
0,25 ČL |
|
40 g |
|
30 g |
|
3 PL |
|
50 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
Náplň: | |
2 ks (plátky) |
|
200 g |
|
Na pečenie: | |
(alebo tuk a múka) |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto vymiesime hladkú hmotu.
- 2
Špargľu umyjeme, odstránime stvrdnuté konce a dobré časti nakrájame na cca 1 cm dlhé kúsky. Šunku nakrájame na malé štvorčeky. Špargľu i šunku vmiesime do cesta. Vystačí na 6 ks veľkých muffinov.
- 3
Prichystáme si buď papierové košíčky, alebo formu potrieme tukom a zľahka pomúčime. Plníme do troch štvrtín a pečieme do zlato-hneda. Po upečení necháme trošku vychladnúť a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem obom za milé slová:)