Penne s omáčkou z kuracej pečienky fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 14. marca 2014
Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept)
Foto: yogicek

Recept na rýchly obed alebo večeru.

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
750 g
150 g
1 veľká
2 strúčiky
podľa potreby
podľa chuti
podľa chuti
2 ks
4 ks
podľa chuti
1 stredne veľká
200 ml alebo voda
podľa chuti
podľa chuti
250 ml
Na ozdobu:
 kolieska

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečienku pomelieme na mlynčeku cez dosku s otvormi minimálne 8mm. Nie na jemno. V omáčke musia byť malé kúsky pečienky.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu a cibuľu pokrájame na malé kocky. Mrkvu postrúhame na hrubo.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V panvičke necháme popustiť slaninu.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme cibuľu. Podľa potreby pridáme masť. Restujeme do sklovita.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak a mrkvu. Prisypeme MČK, tymián, nové korenie, bobkový list.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Restujeme do zhnednutia cibule. Keď je cibuľa hnedá, podlejeme troškou vody a dusíme do odparenia vody až na tuk. Toto zopakujeme ešte dva krát.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme mletú pečeň. Zmiešame so základom.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Necháme zarestovať do stuženia pečienky. Vytvoria sa hrudky a pečienka zhnedne. Podlejeme vývarom alebo vodou a dusíme do zmäknutia pečienky. Dusíme cca 15min.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Keď je pečienka mäkká prilejeme sladkú smotanu. Prisypeme medvedí cesnak a bazalku, poriadne zamiešame.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Varíme tak dlho, aby sa smotana zredukovala a s pečienkou vytvorila hustejšiu omáčku. Na záver posolíme.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Penne uvaríme bežným spôsobom v osolenej vode. Po uvarení zlejeme, nepreplachujeme a horúce podávame s pečienkovou omáčkou. Ozdobíme kolieskami paradajky a zeleným pórkom.

    Penne s omáčkou z kuracej pečienky (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
veľmi dobre to vyzerá, a určite aj chutí vynikajúco.
Proti receptu nemam absolutne nic / jedlo je urcite perfektne
- pripomienku mam iba k nazvu jedla , mam otazku : cize ak budem v restauracii objednavat jedlo - priklad : objednavam si zemiaky s reznom , chleba s huspeninou , horcicu a parky , hrianky s biftekom ( predsa penne je iba priloha k jedlu , cize aj tento nazov jedla by mal byt : Kuracia pecienka /omacka - priha penne ) k tomuto jedlu mozme pouzit akukolvek prilohu - myslim akukolvek taliansku pastu