Krupicová kaša s levanduľovo-medovou zmrzlinou
Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 1. marca 2018
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 1. marca 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Kaša: Badián povaríme v mlieku 15 minút, potom ho vytiahneme, do mlieka pridáme krupicu a med. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú vylejeme do formy a dáme stuhnúť. Stuhnutú kašu vyklopíme z formy, pokrájame na porcie a dozdobíme kakaom.
- 2
Zmrzlina: Smotanu zohrejeme maximálne na 80 °C, pridáme levanduľu a necháme vylúhovať 15 minút. Potom smotanu precedíme. Med vyšľaháme so žĺtkami a s wasabi. Pridáme levanduľovú smotanu, Salko, dobre premiešame a hmotu dáme do mrazničky. Každých 20–30 minút vytiahneme a zmrzlinu premiešame, aby bola nadýchaná.
Tiež krupicová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu