Krupicová kaša
Krupicová kaša

Krupicová kaša s levanduľovo-medovou zmrzlinou

Andrej Časnocha
kuchár Wellness hotela Diplomat**** v Rajeckých Tepliciach, 1. marca 2018
Krupicová kaša s levanduľovo-medovou zmrzlinou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Kaša:
200 g
500 ml
80 g
10 g
 (na ozdobenie)
Zmrzlina:
500 ml
4 ks
10 g
5 g
150 g
120 g




Postup

  1. 1

    Kaša: Badián povaríme v mlieku 15 minút, potom ho vytiahneme, do mlieka pridáme krupicu a med. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú vylejeme do formy a dáme stuhnúť. Stuhnutú kašu vyklopíme z formy, pokrájame na porcie a dozdobíme kakaom.

  2. 2

    Zmrzlina: Smotanu zohrejeme maximálne na 80 °C, pridáme levanduľu a necháme vylúhovať 15 minút. Potom smotanu precedíme. Med vyšľaháme so žĺtkami a s wasabi. Pridáme levanduľovú smotanu, Salko, dobre premiešame a hmotu dáme do mrazničky. Každých 20–30 minút vytiahneme a zmrzlinu premiešame, aby bola nadýchaná.

Diskusia k receptu

zivestriebro
Možno že by som takto servírovanú kašu vzala v detstve na milosť. Inak len plač a slzy, ktoré padali do kakaa s cukrom... :-(