Fritované vajcia

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009
1-2 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
5 vetvičiek
1/2 ks
50 g
75 g
150 g
1-2 PL
30 g
50 g




Postup

  1. 1

    8 vajec uvaríme natvrdo a olúpeme ich. Kôpor umyjeme a 2 kúsky vňate odložíme na ozdobenie.

  2. 2

    Zvyšný kôpor a cibuľu posekáme nadrobno. Sterilizované uhorky a jablko pokrájame na malé kocky.

  3. 3

    Jogurtový dresing premiešame s jogurtom, podľa chuti pridáme nálev z uhoriek, osolíme, okoreníme a premiešame.

  4. 4

    Do omáčky pridáme cibuľu, kôpor, jablko a uhorky. Olej vo fritéze rozohrejeme na 180 °C.

  5. 5

    Zvyšné vajce rozšľaháme so soľou a korením. Varená vajíčka obalíme postupne v múke, vo vajci a v strúhanke, vložíme do fritézy a vyprážame 1 – 2 minúty dozlata.

  6. 6

    Rozdelíme ich na taniere, prelejeme jogurtovou omáčkou a ozdobíme kôprom. Vhodnou prílohou je čerstvý chlieb.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia