Celozrnný chlebík z pekárničky

martamm - fotkamartamm, 13. marca 2012
Celozrnný chlebík z pekárničky
Foto: martamm

Bolo tu už zverejnených viac receptov na chlebík, pridávam aj ja ten svoj.

10 minút
príprava
3,5 hod. minút
tepelná úprava

Suroviny

200 gr
200 gr
200 gr
1/4 kocky čerstvé (kocka)
1 KL
1 PL
400 ml vlažná
2 hrste
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Odvážim si múky do jednej misky. Do domácej pekárničky nalejem vodu, ocot, pridám múku. V jednom rohu urobím v múke lyžičkou jamku, nadrobím droždie, pridám práškový cukor, zahrniem. na opačnom roku urobím jamku, pridám soľ. Na vrch nasypem slnečnicové semienka, môžu byť aj iné. Piekla som aj s celými vlašskými orechami. Pustím program na pečenie celozrnného chlebíka, u mňa č. 5. To je celá veda. Chlebík sa mi zatiaľ vždy podaril.

Diskusia k receptu

miskam
Vyskusam aj tento, urcite bude chutny a zdravy. dakujem:)
sonulienka
krásny chlebík aj ja práve pečiem ale v rúre nie v pekárničky dnes mi prídu vnúčence a to by bolo málo.
duschko
Velmi pekny chlebik. Ukladam do MKK. Tie slnecnicove semienka musim merat inym sposobom, lebo mne vojde do hrste jeden sacok semiacok a to by bolo asi vela.
martamm
duschko, aj ked das viac slnecnice, nevadi, chlebik bude este lepsi.
lucylee
@martamm rozumiem spravne, ze sa ma dat 1/4 kocky cerstveho drozdia? Aku vahu a korku si zvolila?
martamm
Ano, spravne, kupujem kocky znacky FERM, v takom modrom obale, kupujem ich v kauflande, su o vahe 42 gramov. Ta stvrtka celkom postacuje na chlebik.
angiek
zvyknem robit v pekarnicke celozrnny chlebik, ale mne sa ten stred viac prepadne, skusim podla tvojho receptu nabuduce, ozaj a vyberas haky? lebo je chlebik krasny v reze
martamm
Podla mna sa stred prepadne, ked das vela vody a drozdia, moc nakysne a potom "padne". Co sa tyka hakov, nevyberam, tu mam rez pekny, ale niekedy mi s hakom vypadne aj kus cesta.
lucylee
@martamm chlebik bol chutny, ale strasne drobivy. Budem teda hladat dalej. Robila som aj ten od @dorisa , ale tiez som nebola spokojna.
martamm
lucylee, je pravda, ze chlebik sa drobi, ja uz som si zvykla, nevadi mi.
Ak natrafis na "nedrobivy", budem rada, ked prilozis recept....
olga42
lucylee.Posielam návod na chlebík v pekárničke.30 dkg muky strednej muky celozrnej z Tesca,20dkg hladkej.300 ml vody vlažnej dám na dno pekárničky,pridám 2 lyžice oleja.Prisypem muku do rožku dám 2 KL soli do druheho 1Kl cukru,do stredu jednu odmerku sušeného droždia na vrch razcu celu asi 2Kl.Pekarničku zapnem na jednotku,korku zapnem a licht a na velkosť chlebíka 1.5 zapnem štart.Chmebík je krásny po zazvoneni vyberiem potrem vodou a zabalim do uterky nechám až vychladne.Je výborný dobre sa krája.
mesiar50
@Martam
Drobí,nedrobí chlebik je super a hlavne bez konzervantov.No ja nemám pekárničku tak pas
Ale chlebík je krásny.*Ď*
lejmon
myslymze ked pridame do receptu dva lyžice oleja tak sa nebude drobit idem vyskušat všetky suroviny mam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia