Foto: martinis
Plátky zemiakov so zmesou listových šalátov a žltou paprikou, zaliate dressingom z bieleho jogurtu a horčice, výborné ako príloha či večera :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tento šalát je skvelý, ak chcete prekvapiť priateľov netradičnou prílohou k nedeľnému obedu, taktiež sa výborne hodí na večeru, keďže zaženie hlad aj chuť na ničo dobré a zdravé. A jeho príprava nezaberie viac než 20 minút :)
- 2
Množstvo zemiakov na šalát nie je fixné, záleží len od vášho hladu :) 300 gramov je len môj odhad, použil som 5 menších zemiakov. Očistíme ich, umyjeme a pokrájame na tenučké plátky.
- 3
Plátky zemiakov dáme variť do osolenej vody na 15 minút. Tento čas využijeme na umytie papriky a jej pokrájanie na rezančeky, ktoré pridáme aj so šalátom do misy.
- 4
Dressing je tentokrát naozaj jednoduchý a len štvorzložkový : 3 či 4 lyžice jogurtu, lyžica dijonskej horčice, soľ a mleté čierne korenie. Príprava ako vždy, stačí premiešať a zaliať ním zeleninu :)
- 5
Zemiaky scedíme a ako poslednú prísadu dáme do misy. K tomuto šalátu sa vynikajúco hodí aj špeciálne korenie na zemiaky s rozmarínom, ktoré je bežne dostať v supermarketoch. Ak ho máme, trocha ním zemiaky posypeme a všetko zmiešame.
- 6
Tento šalát plný dynamických farieb rozhodne nie je taký fádny ako klasický majonézový šalát, mne však chutí omnoho viac. Pred podávaním môžte doplniť aj kolieskami paradajok :-))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marijanka712 : ďakujem veľmi pekne ! :) 100 ľudí, 100 chutí, a ja takéto rád. páči sa mi tvoj pozitívny prístup - tiež sa teším na leto, už takmer klope na dvere, hihi :O)