Pestrý zemiakový šalát

martinis - fotkamartinis, 21. januára 2013
Pestrý zemiakový šalát
Foto: martinis

Plátky zemiakov so zmesou listových šalátov a žltou paprikou, zaliate dressingom z bieleho jogurtu a horčice, výborné ako príloha či večera :)

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
1 ks
2 hrste
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Tento šalát je skvelý, ak chcete prekvapiť priateľov netradičnou prílohou k nedeľnému obedu, taktiež sa výborne hodí na večeru, keďže zaženie hlad aj chuť na ničo dobré a zdravé. A jeho príprava nezaberie viac než 20 minút :)

  2. 2

    Množstvo zemiakov na šalát nie je fixné, záleží len od vášho hladu :) 300 gramov je len môj odhad, použil som 5 menších zemiakov. Očistíme ich, umyjeme a pokrájame na tenučké plátky.

  3. 3

    Plátky zemiakov dáme variť do osolenej vody na 15 minút. Tento čas využijeme na umytie papriky a jej pokrájanie na rezančeky, ktoré pridáme aj so šalátom do misy.

  4. 4

    Dressing je tentokrát naozaj jednoduchý a len štvorzložkový : 3 či 4 lyžice jogurtu, lyžica dijonskej horčice, soľ a mleté čierne korenie. Príprava ako vždy, stačí premiešať a zaliať ním zeleninu :)

  5. 5

    Zemiaky scedíme a ako poslednú prísadu dáme do misy. K tomuto šalátu sa vynikajúco hodí aj špeciálne korenie na zemiaky s rozmarínom, ktoré je bežne dostať v supermarketoch. Ak ho máme, trocha ním zemiaky posypeme a všetko zmiešame.

  6. 6

    Tento šalát plný dynamických farieb rozhodne nie je taký fádny ako klasický majonézový šalát, mne však chutí omnoho viac. Pred podávaním môžte doplniť aj kolieskami paradajok :-))

Diskusia k receptu

marijanka712
Vysoko ta chválim už zopár tvojich šalátikov som si odložila prekvapuješ ma,s tvojími chuťami chlapci obyčajne si pomaškrťia na klobáske a slaninke, ale vidim, že aj naša mlad rastie do krásy a zdravej výživy to poteší tvoj šalátik iste vyskúšam vypadá super najmä na letný horúci večer..... a myslím si, že zachvílku je tu leto tak sa pripravím....
martinis
ďakujem za všetky pozitívne komentáre, vy ale viete zlepšovať náladu :))
@marijanka712 : ďakujem veľmi pekne ! :) 100 ľudí, 100 chutí, a ja takéto rád. páči sa mi tvoj pozitívny prístup - tiež sa teším na leto, už takmer klope na dvere, hihi :O)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia