Domáce lievance s brusnicami

Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Domáce lievance s brusnicami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

240 g
100 g
25 g
15 g
40 g
140 g
50 g
120 g
280 g
50 g čerstvé
150 g, čerstvé




Postup

  1. 1

    Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. Z droždia, mlieka, cukru, soli a múky urobíme kvások. Po nakysnutí kvásku pridáme vlažné mlieko, múku, vanilínový cukor a zarobíme hustejšie cesto ako na palacinky.

  2. 2

    Necháme ešte chvíľu kysnúť na teplom mieste. Lievance pečieme na panvici, hotové potrieme tvarohom a ukladáme na seba.

  3. 3

    Dozdobíme zvyškom vyšľahaného tvarohu, brusnicovým kompótom, čerstvým ovocím a prelejeme javorovým sirupom.

  4. 4

    Náš tip: Namiesto kompótu môžeme použiť čerstvé ovocie.

Diskusia k receptu

kkaja
už viem, čo narýchlo urobím k obedu :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia