Domáce lievance s brusnicami
Peter Šutta
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
z vinárne Bakchus v Bratislave, 1. apríla 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Tvaroh zmiešame s vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou. Z droždia, mlieka, cukru, soli a múky urobíme kvások. Po nakysnutí kvásku pridáme vlažné mlieko, múku, vanilínový cukor a zarobíme hustejšie cesto ako na palacinky.
- 2
Necháme ešte chvíľu kysnúť na teplom mieste. Lievance pečieme na panvici, hotové potrieme tvarohom a ukladáme na seba.
- 3
Dozdobíme zvyškom vyšľahaného tvarohu, brusnicovým kompótom, čerstvým ovocím a prelejeme javorovým sirupom.
- 4
Náš tip: Namiesto kompótu môžeme použiť čerstvé ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu