Pomarančové lievance s jahodovou penou
Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 17. októbra 2011
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 17. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
90 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Trochu mlieka ohrejeme, zamiešame doň cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme nakysnúť. Zvyšné mlieko nalejeme do misy, osolíme, pridáme celé vajcia, pomarančovú kôru a metličkou rozšľaháme.
- 2
Prilejeme kvások, múku a metličkou vymiešame hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť (45–60 minút). Z nakysnutého cesta usmažíme na panvici potretej olejem lievance.
- 3
Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme nakrájané jahody, prípadne ešte dosladíme. Do zmesi zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu a necháme vychladiť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu