Pomarančové lievance s jahodovou penou

Marek Ort
šéfkuchár reštaurácie Altitude v Bratislave a člen slovenského tímu na Culinary World Cup ´10 v Luxemburgu, 17. októbra 2011
Pomarančové lievance s jahodovou penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
90 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
2 PL
1 PL
40 g
4 ks
500 g
4 ks
200 g
100 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Trochu mlieka ohrejeme, zamiešame doň cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme nakysnúť. Zvyšné mlieko nalejeme do misy, osolíme, pridáme celé vajcia, pomarančovú kôru a metličkou rozšľaháme.

  2. 2

    Prilejeme kvások, múku a metličkou vymiešame hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme nakysnúť (45–60 minút). Z nakysnutého cesta usmažíme na panvici potretej olejem lievance.

  3. 3

    Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom, pridáme nakrájané jahody, prípadne ešte dosladíme. Do zmesi zľahka vmiešame vyšľahanú smotanu a necháme vychladiť.

Diskusia k receptu

kiera
Nadherne to vyzera ale zaujimalo by ma co je to biele vedla tych lievancov?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia