Hroznová tortička
Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Postup
-
1
Jogurtová plnka: smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Primiešame šľahačku a necháme stuhnúť v chladničke.
- 2
Okrúhlou formičkou vykrojíme z plátu tortičkový základ. Nanesieme naň plnku. Preložíme vykrojeným korpusom a opäť nanesieme plnku.
- 3
Po vytiahnutí tortičky z formičky potrieme okraje jogurtovou plnkou, do ktorej vtlačíme čokoládové hobliny z bielej a horkej čokolády. Vrch tortičiek ozdobíme umytým hroznom, ktoré môžeme pre vyšší lesk štetcom potrieť želatínou.
- 4
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu