Hroznová tortička

Daniel Balát
šéfcukrár spoločnosti Delikatesa v Trenčíne, 2. októbra 2011
Hroznová tortička
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Suroviny

1 ks
Jogurtová plnka:
500 ml
300 ml
50 g
1 balíček
z 1 ks
 biela a horká na hobliny




Postup

  1. 1

    Jogurtová plnka: smotanu vyšľaháme dotuha. Do bieleho jogurtu pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Primiešame šľahačku a necháme stuhnúť v chladničke.

  2. 2

    Okrúhlou formičkou vykrojíme z plátu tortičkový základ. Nanesieme naň plnku. Preložíme vykrojeným korpusom a opäť nanesieme plnku.

  3. 3

    Po vytiahnutí tortičky z formičky potrieme okraje jogurtovou plnkou, do ktorej vtlačíme čokoládové hobliny z bielej a horkej čokolády. Vrch tortičiek ozdobíme umytým hroznom, ktoré môžeme pre vyšší lesk štetcom potrieť želatínou.

  4. 4

Diskusia k receptu