2 - 3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žĺtka rozšľaháme s cibuľovou šťavou. (Tú získame pretlačením cibule lisom na cesnak.) Pridáme nasekanú papričku (zrnká vyberieme), nasekaný petržlen, kurkumu, soľ a znovu krátko šľaháme. (Šľahať stačí napríklad v miske vidličkou.) Vyšľaháme "na tvrdo" bielka, pridáme žĺtkovú zmes a ľahko premiešame.
- 2
Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misku, nalejeme zmes a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme tak dlho, kým sa omeleta "zdvihne" a stuhne. Musí však ostať kyprá.
- 3
Podávame teplé (na zohriatych tanieroch) s tmavým chlebom alebo pečivom. (V Indii to nerobia, ale mi môžeme priložiť napríklad redkvičku, paradajku, uhorkový šalát, ...)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu