Indická vaječná omeleta

retig - fotkaretig, 20. apríla 2010
2 - 3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

6 ks
1/2 lyžička
2 - 3 lyžice
1 ks




Postup

  1. 1

    Žĺtka rozšľaháme s cibuľovou šťavou. (Tú získame pretlačením cibule lisom na cesnak.) Pridáme nasekanú papričku (zrnká vyberieme), nasekaný petržlen, kurkumu, soľ a znovu krátko šľaháme. (Šľahať stačí napríklad v miske vidličkou.) Vyšľaháme "na tvrdo" bielka, pridáme žĺtkovú zmes a ľahko premiešame.

  2. 2

    Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misku, nalejeme zmes a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme tak dlho, kým sa omeleta "zdvihne" a stuhne. Musí však ostať kyprá.

  3. 3

    Podávame teplé (na zohriatych tanieroch) s tmavým chlebom alebo pečivom. (V Indii to nerobia, ale mi môžeme priložiť napríklad redkvičku, paradajku, uhorkový šalát, ...)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia