Paradajky v octovom náleve

redakcia - fotkaredakcia, 7. júla 2009

Suroviny

2 kg
4 ks
1 l
250 ml
1 PL
1 PL
1 KL
1 PL
1 PL
1/2 balícek




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov.

  2. 2

    Cibuľky olúpeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zmiešame všetky prísady na octový nálev. Pridáme nakrájané cibuľky a privedieme k varu.

  3. 3

    Necháme asi 2 minúty povariť, stiahneme z platne, vmiešame pomôcku na konzervovanie. Paradajky v pohároch zalejeme hotovým nálevom, necháme vychladnúť a poháre uzavrieme viečkom.

  4. 4

    Tip: Poháre na zaváranie vždy plníme až po okraj, aby v nich ostalo čo najmenej vzduchu.

Diskusia k receptu