Karfiolovo-zemiaková panvica

elixir - fotkaelixir, 6. marca 2013
Karfiolovo-zemiaková panvica
Foto: elixir

Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené. :)

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
0,5 ks
0,5 ks
2 PL
1 ČL
0,5 ČL
0,5 ČL
 ČL (na špičku)
1 ČL
cca 1 hrsť
Príloha:
150 g
0,5 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistíme, nakrájame a dáme variť zemiaky na 12 minút. Ak máte "múčne" zemiaky, radšej ich uvarte celé a nakrájajte až potom. Medzitým na panvici rozohrejeme maslo spolu s rascou, pridáme nakrájanú cibuľku a karfiolové ružičky porozkrajované na menšie časti, opražíme.

  2. 2

    Podlejeme to 50 ml vody, pridáme horčicu, premiešame a dusíme 10 minút. Potom pridáme ostatné spomínané korenia, soľ a uvarené zemiaky.

  3. 3

    Ešte prehrievame ďalších 5 minút za občasného miešania, pridáme aj citrónovú šťavu. Rukolu nakrájame na menšie časti a po odstavení panvice z plameňa ju primiešame.

  4. 4

    Súbežne si 10 minút povaríme fazuľky v slanej vode. Do uvarených pridáme citrónovú šťavu, maslo a čierne korenie, premiešame.
    K jedlu som pridala aj zopár zavarených šípok. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

afataga
ziadnu panvicu nevidim :-), moze byt dobre, ty tu rukolu varis, ved to je vrazda, ja ju mam rada surovu, nikdy by som ju nemucila na panvici :-)
elixir
@afataga čítaj pozorne - zamieša sa do už hotového jedla :) A je to fakt dobré, mala by si skúsiť, aj keď psíky asi moc zeleninu nemusia :) :P
jody
Karfiol ja kedykolvek... a to sa prazi surovy, ci uvareny?
elixir
@jody : praží sa surový a potom sa dusí 10 minút... Pekne zmäkne... :) Ale ružičky treba porozkrajovať na menšie časti. Idem to hneď dopísať ešte do receptu.
martinis
takéto zeleninové panvičky mám rád. veľa zeleniny, dobré korenie, skvelá príloha :))
adustek
mňam tak toto vyzerá úžasne, takéto veci mám rada...ukladám a vyskúšam..vďaka za recept :)
monzet
Veľmi pekné,čo najskôr kúpim karfiol a urobím :-))
elixir
Ďakujem vám za pekné komentáre a budem rada, ak vyskúšate... :)
@michsamant premýšľala som nad tým názvom, ale neodvážila som sa... pre istotu, aby som neurazila indickú kuchyňu :) Aj keď zdá sa, že tiež to má milión verzií, ako aj slovenská kapustnica... :)
michsamant
Kludne si mohla :) v indickej kuchyni uz davno ziadna autentickost neexistuje (kto a ako dokaze, ze prave ten dany recept je autenticky a ten prvy jediny?). Kazda zena si vari tu svoju verziu. A v preklade to znamena aj tak zemiaky a karfiol, takze pravdu by si mala tak, ci tak :)
monzet
Perfektné...Dala som čerstvý zázvor,lebo sušený nemám,ale mala som fantastický obed.Vďaka za inšpiráciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia