Foto: elixir
Zeleninové jedlo jemnej, zľahka korenistej chuti. Rýchlo pripravené, rýchlo odfotené a rýchlo zjedené. :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
0,5 ks |
|
0,5 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
0,5 ČL |
|
0,5 ČL |
|
ČL (na špičku) |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
cca 1 hrsť |
|
Príloha: | |
150 g |
|
0,5 ČL |
|
|
|
|
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Očistíme, nakrájame a dáme variť zemiaky na 12 minút. Ak máte "múčne" zemiaky, radšej ich uvarte celé a nakrájajte až potom. Medzitým na panvici rozohrejeme maslo spolu s rascou, pridáme nakrájanú cibuľku a karfiolové ružičky porozkrajované na menšie časti, opražíme.
- 2
Podlejeme to 50 ml vody, pridáme horčicu, premiešame a dusíme 10 minút. Potom pridáme ostatné spomínané korenia, soľ a uvarené zemiaky.
- 3
Ešte prehrievame ďalších 5 minút za občasného miešania, pridáme aj citrónovú šťavu. Rukolu nakrájame na menšie časti a po odstavení panvice z plameňa ju primiešame.
- 4
Súbežne si 10 minút povaríme fazuľky v slanej vode. Do uvarených pridáme citrónovú šťavu, maslo a čierne korenie, premiešame.
K jedlu som pridala aj zopár zavarených šípok. Dobrú chuť. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@michsamant premýšľala som nad tým názvom, ale neodvážila som sa... pre istotu, aby som neurazila indickú kuchyňu :) Aj keď zdá sa, že tiež to má milión verzií, ako aj slovenská kapustnica... :)