Mäsová terinka
Mäsová terinka

Terinka zo zajaca s višňovým dipom

Juraj Bende
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017
Terinka zo zajaca s višňovým dipom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
55 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
150 g
1 ks
100 ml
Višňový dip:
200 g (vykôstkované mrazené alebo sterilizované)
300 g
200 g
200 ml
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa zomelieme, k zomletému mäsu pridáme 1/3 rezančekov mäsa, ktorá bude tvoriť mozaiku terinky, a pridáme pistácie.

  2. 2

    Terinkovú formu vyložíme plátkami slaniny, pridáme mäsovú zmes, formu uzavrieme, zabalíme do alobalu a varíme v rúre vo vodnom kúpeli pri 150 °C dve hodiny. Terinku podávame studenú.

  3. 3

    Na masle krátko opražíme višne, pridáme cukor, skaramelizujeme, podlejeme vínom, jemne osolíme, okoreníme, pridáme klinček, malý kúsok celej škorice, podlejeme šťavou z višní a povaríme 20 minút. Potom vyberieme klinčeky a škoricu, celé rozmixujeme a pomaly zredukujeme, dochutíme soľou, korením, prípadne aj medom.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: