Terinka zo zajaca s višňovým dipom
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 19. októbra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
300 g |
|
150 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
100 ml |
|
Višňový dip: | |
200 g (vykôstkované mrazené alebo sterilizované) |
|
300 g |
|
200 g |
|
200 ml |
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, bobkový list, celé nové korenie, tymian, zalejeme pivom a necháme cez noc odstáť. Potom mäso scedíme, vyberieme bobkový list, celé korenie a 2/3 mäsa zomelieme, k zomletému mäsu pridáme 1/3 rezančekov mäsa, ktorá bude tvoriť mozaiku terinky, a pridáme pistácie.
- 2
Terinkovú formu vyložíme plátkami slaniny, pridáme mäsovú zmes, formu uzavrieme, zabalíme do alobalu a varíme v rúre vo vodnom kúpeli pri 150 °C dve hodiny. Terinku podávame studenú.
- 3
Na masle krátko opražíme višne, pridáme cukor, skaramelizujeme, podlejeme vínom, jemne osolíme, okoreníme, pridáme klinček, malý kúsok celej škorice, podlejeme šťavou z višní a povaríme 20 minút. Potom vyberieme klinčeky a škoricu, celé rozmixujeme a pomaly zredukujeme, dochutíme soľou, korením, prípadne aj medom.
Tiež terinka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu