Hríbovo-šošovicová kyslá polievočka (bez foto)
I tak som v sobotu popri jarnom športe (umývaní okien) zhutovala čože za fajnú polievku z toho čo sa v dome nachodí uvarím, keď Zobraziť celý popisI tak som v sobotu popri jarnom športe (umývaní okien) zhutovala čože za fajnú polievku z toho čo sa v dome nachodí uvarím, keď tu zrazu zrak postál na polici so sušenými dubáčiskami a problém bol vyriešený. Bude kyslá hríbová a basta ! Potom mi zrak ešte raz padol na policu a tam šošovica :-) No, ale také čosi to teda bola polievočka až taká dobrá, že som ju odfotiť zabudla no isto si ten obrázok vie predstaviť každý sám :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Sušené hríby namočíme do teplej (nie horúcej) vody na nejakú hodinku-dve. Po "napučaní" nakrájame na menšie kúsky a dáme variť spolu s vodou v ktorej sme ich namáčali. Osolíme, okoreníme a varíme 30 mimút na miernej teplote. Po 30 minútach pridáme šošovicu (ja som nenamáčala) . Ozaj nedávame žiadny bobkový list !(to ak by si niekto myslel, že som zabudla) Po uvarení šošovičky do polomäkka pridáme zemiaky (množstvo podľa chuti) nakrájané na kocky. Na záver urobíme svetlú zápražku z hladkej múky do ktorej pridáme sladkú papriku tú už samozrejme nezápražkujeme, aby nezhorkla. Zahustíme smotanou na varenie , ktorú som ja objavila nedávno s nápisom "extra" hustá a veru aj bola a tá polievka bola neskutočne vynikajúca !! Dobrú chuť milí moji varecháči ak vás ešte táto kombinácia nenapadla tak odporúčam vyskúšať :-)
Táto polievka ma oslovila, v najbližšom čase ju uvarím...