Foto: sllniecko007
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg |
|
450 ml vlažné |
|
150 g na pečenie |
|
1 kocka |
|
5 PL |
|
1 štipka |
|
2 |
|
na posyp dosky |
|
|
|
1 kocka |
|
1 flaska (džem) |
|
Postup
-
1
Do misky si pripravime preosiatu muku, urobime do nej maju jamku, do nej same 1 cele vajicko, prisame praškový cukor a rozpusteny tuk na pečenie. V pohary si zarobime klavasok ( mlieko, trosku cukru a drozdie). Ked nam kvasok vykysne pridame ho do misky s mukou aj s ostatnym vlaznym mliekom, ktore nam zostalo.
- 2
Cesto si poriadne vymiesime, prikrijeme a dame na teple miesto vykysnut. Po 15minutach, cesto znovu premiesime a prikrijeme, opakujem v intervaloch 10-15 minut cca 2-3 krat. Primpravime si do misky alebo pohara jedno vajicko, ktore si rozbijeme a vyslahame. Pripravime si dostu a valcek na valkanie, dosku pomucime, dame nam vykysnute cesto a vyvalkame na cca 1,5-2cm, cesto rozrezeme na male kocky. Zarobime si v miske tvaroh s dzemom, dzem davame podla chuti kto chce ako sladke.
- 3
so stredu kazdej kocky si dame ČL tvarohovej plnky a zlozime na buchticku. Dame na plech, ktory sme vylozili papierom a potrieme vyslahanym vajickom. Peciem tro na 180 stupov, cca 20 minut, treba to kontrolovat. Prajem dobru chut :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pekné foto, aj popis receptu, si mladá šikuľka.