Pečené buchtičky

sllniecko007 - fotkasllniecko007, 22. januára 2013
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
450 ml vlažné
150 g na pečenie
1 kocka
5 PL
1 štipka
2
 na posyp dosky
1 kocka
1 flaska (džem)




Postup

  1. 1

    Do misky si pripravime preosiatu muku, urobime do nej maju jamku, do nej same 1 cele vajicko, prisame praškový cukor a rozpusteny tuk na pečenie. V pohary si zarobime klavasok ( mlieko, trosku cukru a drozdie). Ked nam kvasok vykysne pridame ho do misky s mukou aj s ostatnym vlaznym mliekom, ktore nam zostalo.

  2. 2

    Cesto si poriadne vymiesime, prikrijeme a dame na teple miesto vykysnut. Po 15minutach, cesto znovu premiesime a prikrijeme, opakujem v intervaloch 10-15 minut cca 2-3 krat. Primpravime si do misky alebo pohara jedno vajicko, ktore si rozbijeme a vyslahame. Pripravime si dostu a valcek na valkanie, dosku pomucime, dame nam vykysnute cesto a vyvalkame na cca 1,5-2cm, cesto rozrezeme na male kocky. Zarobime si v miske tvaroh s dzemom, dzem davame podla chuti kto chce ako sladke.

  3. 3

    so stredu kazdej kocky si dame ČL tvarohovej plnky a zlozime na buchticku. Dame na plech, ktory sme vylozili papierom a potrieme vyslahanym vajickom. Peciem tro na 180 stupov, cca 20 minut, treba to kontrolovat. Prajem dobru chut :-)

Diskusia k receptu

hubata
Ešte pre mladé gazdinky: každú buchtičku musíme pomastiť, aby sa nám nezlepili spolu. Máš ich krásne, podarili sa ti. A naučila som sa od teba aj novú plnku: pomiešať tvaroh s džemom spolu......
Pekné foto, aj popis receptu, si mladá šikuľka.
anina6
ja väčšinou pečiem kysnuté z polohrubej múky,ale tie buchtičky vyzerajú pekne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia