Tortové rezy s čokoládovou plnkou fotorecept
Perníkový korpus s lyžicovou mierkou, čokoládová plnka, poleva z bielej čokolády a k tomu ovocie... Ideálna voľba na oslavu, posedenie alebo len tak.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
5 ks |
|
10 PL |
|
0,5 dl |
|
3-4 PL teplá |
|
10 PL |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
1 bal. |
|
Na potretie korpusu: | |
|
|
Čokoládová plnka: | |
1 ks |
|
3 ks |
|
200 g (mliečna, horká) |
|
200 g |
|
70 ml studená |
|
50 g |
|
350-400 g čerstvé zmäknuté |
|
Biela čokoládová poleva: | |
150 g |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
Čokoládová plnka: Vajíčko a žĺtky dáme do sklenenej misky a metličkou vyšľaháme, dáme na vodný kúpeľ, občas premiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme mierne vychladnúť. Vodu a cukor dáme variť sirup, ktorý počas varenia nemiešame!!!! Sirup musí mať teplotu 123 stupňov (kontrola teplomerom na potraviny. Sirup prilievame po bokoch misky do žĺtkového základu.
-
2
Zložíme z plameňa a primiešame rozpustenú čokoládu a kakao.
-
3
Zakryjeme fóliou na potraviny a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme po kúskoch maslo a vymiešame hladký čokoládový krém.
-
4
Suroviny na korpus.
-
5
Vajíčka vymiešame s cukrom do hustej peny, pridáme striedavo olej, teplú vodu. Nakoniec vmiešame preosiatu múku spojenú s práškom do perníka, kakaom a sódou bikarbónou.
-
6
Plech 25x35 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto a pečieme na 180 stupňov 25-30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť.
-
7
Hotový čokoládový krém.
-
8
Korpus opatrne prekrojíme na polovice a odkrojíme 1/3 korpusu z oboch polovičiek, viď foto.
-
9
Spodnú časť korpusu potrieme lekvárom a krémom. Na krém zľahka položíme krátke časti, ktoré sme odrezali. Proces opakujeme - natrieme lekvár, krém a položíme vrchnú časť korpusu, zľahka pritlačíme, zaťažíme a dáme do chladničky stuhnúť.
-
10
Po stuhnutí boky potrieme krémom, vrch polejeme rozpustenou bielou čokoládou a zákusok dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Po stuhnutí krájame horúcim nožom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
-
12
U mňa to bolo trochu viac pečenia a tak ponúkam, sladkú bodku... Dobrú chuť.
Diskusia k receptu