Foto: nocka
Koláčik naplnený tečúcou čokoládovou hmotou.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do misky si nalámeme čokoládu. Misu s čokoládou vložíme do hrnca s horúcou vodou (do vodného kúpeľa). Voda by sa nemala variť. Keď sa čokoláda začne topiť, pridáme 200 g masla. Po roztopení misu vyberieme z vody a čokoládu s maslom premiešame, aby sa obidve suroviny dobre prepojili.
- 2
Kým sa stápa maslo s čokoládou, do druhej misky si rozbijeme 4 celé vajcia, pridáme 200 g kryštálového cukru. Spolu ich vyšľaháme elektrickým šľahačom do bielej peny.
- 3
Čokoládovú masu z bodu 1 a vyšľahané vajcia z bodu 2 spojíme, premiešame a pridáme 200 g preosiatej hladkej múky. Zľahka zamiešame. Masou naplníme malé sillikónove formičky do 2/3. Pečieme 7-10 min. na 180 stupňov. Do rúry dáme najprv jeden koláčik, aby sme zistili, ako nám pečie rúra, pretože koláčik má zostať vo vnútri tekutý. Po upečení koláčiky necháme vo formičkách trochu vychladiť a potom ich vyklopíme. Ak chcete,aby sa vám vnútro roztieklo prekrojte ho ešte teplý. Ak chcete vnútro krémové nechajte ho trošku stuhnúť. Podávame so zmrzlinou alebo s ovocím.
Tiež zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu