
Pečeňové ňočky do polievky so zelenou fazuľkou
Môj dobrý otec, Tati, ako sme ho po celý jeho život volali, mal strašne...

Sushi s avokádom a uhorkou
Tento recept pre vás pripravila Mamachef. Možnosti prípravy sushi je niekoľko. Hosomaki, alebo maki,...

Bryndzové pirohy s hubovým ragú
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme ich vychladiť, očistíme a postrúhame najemno. Pridáme múku, ...

Parížsky krémeš
Moja mamička miluje cesto kde nie je čokoláda takže som jej vymyslela koláčik ktorý bude chutiť aj...

Čokoládové suflé
Zmiešame vajcia s cukrom. Pridáme rozpustené maslo a zamiešame. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a pridáme do...

Ružové palacinky
Vyskúšala som a podarili sa. už tu mám vínové, mriežkované, pásikavé, kakaové, ...

Talianske rizoto s Goody Foody gyros/kebab
Vegánske Goody Foody gyros sme použili do talianskeho rizota.

Kapor v syrovej omáčke
Kapra nakrájame na podkovičky, osolíme a krátko opražíme na oleji.

Prvá torta pre moju mamu
Tak táto torta nieje dokonalá čo sa týka vzhľadu ale chutí vynikajúco. Nakoľko som ju robila...

Vianočka
Aké by boli Vianoce bez domácej vianočky? Ja mám jeden recept a rada sa s vami podelím

Banánová polievka
náhodou som tento recept objavila v jednom časopise a pretože mám veľmi rada netradičné chute, tak...

Smotanovo-papriková nátierka
Jednoduchá, zdravá a hlavne chtná, pripomína syr Lúčina, ak sa urobí bez príchute

Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...

Peamuffs - muffiny z arašidového masla
Opäť skúšam z knihy Sladkosti bez výčitiek, trošku upravený recept :)

Veľkonočný mazanec
Urobíme si kvások (mlieko, trocha cukru). Do pekárničky vkladáme mokré a suché suroviny a spracujeme na...

Filé v kukuričných lupienkoch
Vyprážané rybacie filé je známe a staré jedlo. Ale dobrá je aj jeho malá obmena -...

Jemný jablkový koláč v lístkovom ceste
Hľadala som recept na koláč, kde miniem kúpené lístkové cestá. Podarilo sa. Suroviny na...

Pražma na zelenine
Vypitvané pražmy očistíme od zvyšných šupín. Osolíme a okoreníme z každej strany aj vnútri, kam vložíme...

Čulnot chamin
Polovicu cibule nakrájame nadrobno, urestujeme v hlbokom pekáči a pridáme na kocky nakrájané mäso. Restujeme,...

Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...