Foto: martinis
Posledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou, malými krevetkami, mangom a jarnou cibuľkou s citrónovo-medovou Zobraziť celý popisPosledný zo série predvianočných receptov s drahšími, vzácnejšími surovinami - dnes exotický šalát s divokou ryžou, malými krevetkami, mangom a jarnou cibuľkou s citrónovo-medovou zálievkou :)
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
125 g (alebo Tricolo) |
|
štipka |
|
|
|
80 g |
|
1/2 ks (ošúpané, orezané od kôstky a nakrájané) |
|
2 ks (najemno nakrájaná) |
|
1 PL (či mandle, nasekané) |
|
1 stonka čerstvá |
|
Citrónovo-medová zálievka: | |
1/2 PL |
|
zo 1/4 citróna (limety) |
|
1 strúčik (najemno nakrájaný) |
|
1/2 ČL |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Najskôr postavíme na varnú dosku dva hrnce. V jednom dáme variť zmes bielej a divokej ryže, v druhom zasa krevety, tým malým celkom postačia dve - tri minúty. Scedíme a dáme do misy vychladnúť. Mango ošúpeme, orežeme od kôstky a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do misy a pridáme aj najemno nakrájanú jarnú cibuľku.
-
2
Zálievku pripravíme zmiešaním polovice lyžice olivového oleja, šťavy zo štvrtiny citróna či limetky, jemne nasekaného strúčiku cesnaku a polovice lyžičky medu. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- 3
Do misy ku krevetám, mangu a cibuľke pridáme lyžicu orechov alebo mandlí a lístky čerstvej mäty. Uvarenú ryžu osolíme a vmiešame spolu so zálievkou k ostatným surovinám. Dochutíme čiernym korením a môžme ihneď servírovať :)
- 4
Môj tip : Tento šalát je vhodné podávať aj s pár kvapkami pálivej čili omáčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu