Bezlepkové rožky na prípravu hotdogov
Foto: novalim
Je čas výletov do prírody a kto by sa na výlete nepotešil dobrému proviantu z batôžka? Upečte si tieto skvelé bezlepkové rožky a pripravte Zobraziť celý popisJe čas výletov do prírody a kto by sa na výlete nepotešil dobrému proviantu z batôžka? Upečte si tieto skvelé bezlepkové rožky a pripravte si domáce párky v rožku – hotdogy. Z jednej dávky vám vyjde 6 rožkov.
Zdroj: https://novalim.net/bezlepkove-rozky-pripravu-hotdogu/
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
300 g |
|
200 ml |
|
30 g (alebo rastlinný tuk do cesta) |
|
20 g (alebo 1 bal. sušeného) |
|
1 PL (kopcovitá) |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
Na potretie: | |
1 ks (môžeme nahradiť mliekom) |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Do teplého (nie horúceho) mlieka dáme lyžičku cukru a droždie, rozmiešame, kým sa nerozpustí a pri izbovej teplote necháme vzísť kvások.
- 2
Vo väčšej mise premiešame bezgluténovú múku Promix ALFA s tapiokovým škrobom a soľou, pridáme vajce, žĺtok, na kocky nakrájané zmäknuté maslo a pripravený kvások.
- 3
Pomocou mixéra s hnetacími metličkami miesime cesto po dobu 5 minút (dĺžka miesenia je dôležitá, preto ju odporúčame dodržať). Vymiesené cesto postriekame vodou, misu prikryjeme igelitom a necháme pri izbovej teplote vykysnúť (počas teplého dňa to pôjde rýchlo).
- 4
Vykysnuté cesto si teraz dáme do zdobiaceho igelitového vrecka alebo väčšieho pevného igelitového sáčku, odstrihneme špičku tak, aby sme mali otvor s priemerom asi 2,5-3 cm. Pomocou zdobiaceho vrecka nanášame na plech vystlaný papierom rožky o dĺžke asi 12-15 cm a potom mokrou rukou začistíme okraje rožkov.
- 5
Rožky na plechu postriekame vodou, prikryjeme igelitom a necháme ešte aspoň 15-20 minút podkysnúť.
- 6
Medzitým rozohrejeme rúru na 220 stupňov.
- 7
Nakysnuté rožky potrieme buď mliekom alebo rozšľahaným vajíčkom, posypme sezamovými semienkami a pečieme v dobre rozohriatej rúre asi 18-20 minút do zlatista.
- 8
Po dopečení rožky ešte raz postriekame vodou a prikryjeme vlhkou čistou utierkou. Necháme ich úplne vychladnúť, až potom ich rozrežeme.
- 9
Podávame ich s párkom, kyslými uhorkami, cibuľkou, šalátom, kečupom či horčicou.
- 10
Rožky sa dajú aj dobre zamraziť, hneď po vychladnutí ich dáme do uzatvárateľného sáčku, odsajeme vzduch a zamrazíme. Po rozmrazení ich pred použitím môžeme postriekané vodou vložiť na 5 minút do rozohriatej rúry, budú chutiť ako čerstvo napečené.
Tiež bezlepkové rožky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu