Bezlepková torta
Bezlepková torta

Rýchla bezlepková letná tortička

novalim - fotkanovalim, 7. júla 2018. Komerčný recept.
Rýchla bezlepková letná tortička
Foto: novalim

Ozvala sa vám nečakaná návšteva? Nevadí, s našim receptom rýchlo napečiete aj pre bezlepkáčov. Stačí vám na to jedno balenie Novalim bezlepkovej zmesi na Zobraziť celý popisOzvala sa vám nečakaná návšteva? Nevadí, s našim receptom rýchlo napečiete aj pre bezlepkáčov. Stačí vám na to jedno balenie Novalim bezlepkovej zmesi na muffiny a poradíme vám, ako z neho vykúzliť rýchlu letnú tortu s nadýchanou plnkou zo šľahačky a mascarpone. Dozdobte ju čerstvým ovocím a všetci sa budú oblizovať.

10
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 PL
100 ml
2 ks
100-150 ml
250 g
100 ml
100 ml
 (z polovice citróna)




Postup

  1. 1

    Odložíme si 1 PL zmesi bokom. Zmes na muffiny zmiešame s kakaovým práškom, pridáme olej, vidličkou rozšľahané vajcia a 100 ml vody. Riadne premiešame a vyšľaháme hladké cesto. Ak sa nám zdá príliš husté, dolejeme ešte 50 ml vody. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 20 cm), ktorú sme vytreli tenkou vrstvou oleja a posypali 1 PL zmesi, ktorú sme si odložili bokom.

  2. 2

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20-25 minút. Správne upečená torta je na povrchu na dotyk pružná a nelepivá. Môžeme odskúšať aj špajlou, ktorá po zapichnutí do torty musí byť suchá.

  3. 3

    Dopečenú tortu necháme úplne vychladnúť. Po vychladnutí ju prerežeme vodorovne na polovicu a naplníme ľahkým krémom z mascarpone a šľahačky (mascarpone premiešame s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou a potom doň zľahka vmiešame vyšľahanú šľahačku). Dozdobíme čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu